član od 20044272 sporočil
ycarna, ja, seveda se mak in orehi uporabljajo tudi v slanih jedeh, vendar ti rečem, tale pašta od Carluccija je bila sladka pa pika! Dodal si 75 g vanilij sladkorja na 200 rezancev... Sladko skratka, pa če se na trepalnice postavite vsi Primorci;) Mal heca;)
kača, zadeva je simpel ko pasulj: mak (original je bilo 25 g, jaz sem ga dala malo več - 36 g, ker je lubi pač nor na mak) v pečici na vročem pečeš cca 10 min. (jaz sem ga malo manj, očitno Italjani ne poznajo Gorenjevih pečic, ki res zahajcajo;), testenine skuhaš al dente (original 200 g rezancev, jaz sem delala sveže in sem jih naredila iz 2 jajc in 200 g moke, od tega pol pirine, pol navadne), stopiš maslo (75 g), mu dodaš začimbe: mleti klinčki - četrt žličke, mlet kardamom (po možnosti sveže zmlet)- pol žličke, čisto mičkeno popra (spet sveže mleti) in precej vanilij sladkorja (75 g), pomešaš, da se vse lepo porazdeli, flikneš not še sveže kuhane testenine in parkrat obrneš, da se lepo prepojijo z makovo zadevo in postrežeš. Ne bi moglo bit lažje;)
Veri