8. avg 2011 0:09
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Monika7 je napisal/a: | Aja obvezno mora biti domače mleko poleg, če je polenta za zajtrk. TO je pikica na i.
Monika7
|
Ko sem bila še v vrtcu, smo imeli polento z mlekom občasno za kosilo in vsakokrat me je spravila v jok. Bolj kot sem jedla, večji je bil kup polente, se mi je zdelo. Mleko sem po žlici jedla in hodila na "repete", polenta mi pa ni in ni šla po grlu. Ko so že vsi drugi otroci pojedli in odšli iz jedilnice, so se me "toršice" končno usmilile in mi vzele krožnik, še vedno zvrhano poln polente.
Vanja
|
Joj, ne samo v vrtcih, po bolnicah tudi radi kuhajo eno rumeno ubijalsko maso, ki ji rečejo polenta. Saj jaz jo kar pojem, to je kot na letalu, čakaš pač, da se kaj zgodi in ker je v takih okoliščinah katastrofa neizbežna, se vedno rajši soočim s kosilom, kot da se vsi skupaj z ogabnim kosilom raztreščimo na tla. Tako se tudi v bolnicah, vrtcih in menzah spoprijaznimo z rutino in ritmom neokusnih obedov.
Vsaj meni je v veliko uteho dejstvo, da (pa sem daleč od vegetarjanstva) vse ti škrobni, zelenjavni in sočivni izgovori za hrano niso gnusni. Če so še tako zanič, niso nekaj, o čemer si ne želimo sanjati.
nola