Pozdravč
V
Hva
Cmo
Tamči
Pozdravč
V
Hva
Cmo
Tamči
27. nov 2007 13:29
A ni iz zdroba polenta, iz koruzne moke pa žganci? (upam, da nisem mim usekala ) alexis
27. nov 2007 13:32
pri nas je polenta iz koruzne moke :) ycrna
27. nov 2007 13:32
Če koruzni zdrob vmešaš v slano vrelo vodo, se skuha polenta. Če pa v krop streseš koruzno moko (lahko tudi mešanico bele in koruzne moke ali bele moke in koruznega zdroba) in ne zmešaš, pustiš da "žganc" vre cca 20 minut, nato nekaj vode odliješ, premešaš, zabeliš... potem pa skuhaš žgance veverica
27. nov 2007 18:25
Ja, če skuhaš koruzni zdrob je to polenta.Žganci pa so iz moke - koruzne,bele,ajdove.... Kristinaneznan uporabnik
27. nov 2007 19:39
Bom še jaz piskrček pristavila .. kaj pa je potem bela polenta? Se mi zdi, da vsakič dobim na mizo nekaj drugega, kot prejšnjič ... jancka
27. nov 2007 19:46
Pri nas polente ne poznamo, vsemu rečemo žganci. Koruznim iz zdroba, ajdovim iz moke,...... Dobro je pa vseeno............ rimljanka
27. nov 2007 19:52
bela polenta je iz bele koruze, po mojem.
Lp
cervus
27. nov 2007 20:11
Pri nas je bela, krompirjeva ali oženjenena polenta iz bele pšenične moke.
27. nov 2007 20:32
Moja stara mama dela belo polento iz navadnega pšeničnega zdroba (gres). Skuha v slanem kropu z malo masla. LP ŠPELA
27. nov 2007 20:36
Zanimivo! Pri nas je polenta iz koruznega zdroba, skuhana v slani vodi z žlico margarine, bol na redko. Žganci pa ravno tako iz koruznega zdroba, skuhanega v slani vodi z žlico margarine, le da je ful gosto. Pšenični zdrob kuhamo pa samo na mleku s sladkorjem in temu rečemo močnik. Mislim pa, da so žganci res kuhani iz moke. Po vseh starejših receptih je tako. Mi smo očitno to poenostavili Lp E.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s kozicami in omako Basilico
Toscanska panzanella