Domač liker

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. nov 2007 16:39

  •      résnost  -i ž (ẹ́) lastnost, značilnost resnega: hvalili so njeno resnost / resnost glasu / resnost pri študiju / resnost položaja / z veliko resnostjo se je lotil dela ♪
  •      nèrésnost  -i ž (ȅ-ẹ́) lastnost neresnega človeka: jezila ga je njena neresnost / neresnost predloga ♪
  • SSKJ

     

    Zakaj hvalimo resnost in nas jezi neresnost???? Ali ne bi bilo na svetu bolj luštkano, če bi bilo včasih obrnjeno??? eni se radi malo pohecajo (tudi jaz, priznam - a se mi pol oprosti?? Ja, saj vem, drugo polovico mi boste pa dvojno šteli!) in res mislim, da s tem ni nič narobe. Še posebno, če je to na takšnile spletni strani in gre za vprašanja, ki niso življenjskega pomena. sploh pa, eni zeloooo neresni prazniki se približujejo. Ali se že kaj veselite????

    LP

    P.s. Ja, vem, totalno sem skrenila s teme, pa me nič vest ne peče. Komur se ne ljubi brati, pa naj ne bere, hehe. cervus Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 27. nov 2007 16:40:30

    jade  

    član od: 11.11.2004

    sporočila: 6303

    27. nov 2007 16:58

    Ne, ne nič ne bomo neresni, od sedaj naprej bomo strogo resni po protokolu, pa vikali se bomo in nobenih hecov, šal, zafrkancij. In, če komu napišete odgovor morate prej najmanj v 5 enciklopedij pogledat, če je prav in v slovar slovenskega knjižnega jezika in slovnico, da slučajno ne bi kaj narobe napisali. In paziti, da slučajno koga ne užališ, ker dandanes se ljudje užalijo za vsako figo....

    Ampak res, moji dedki in babice v službi imajo pri svojih 80, 90 letih in naprej več smisla za humor kot precej uporabnikov tega foruma. In so zelo veseli, če se jim kdo nasmeje, pove kakšen štos, jih poheca, objame ali malo požgečka.

    Kar se medu tiče se lahko pohvalim, da je mož letos pridelal cel liter medu, oziroma njegove čebelice. Kako smo bili ponosni.

    jade

    vanilija76  

    član od: 29.9.2007

    sporočila: 415

    27. nov 2007 18:16

    Nič ne bomo samo resni,kajti smeh in hec mora biti,to je pa seveda odvisno kako kdo jemlje določeno stvar.Nekateri si pač preveč jemljejo k srcu,ampak saj ni bilo kaj takšnega,no... Jade čestitke tvojemu možu,jaz nimam pojma kako bi bilo,če bi jaz pridelala sama med.Se mi zdi,da nisem za takšne stvari.Ali imate veliko čebel?! Lep pozdravček!vanilija76

    jade  

    član od: 11.11.2004

    sporočila: 6303

    27. nov 2007 18:33

    He, he cela 2 panja, pa še ta je naštimal šele sredi poletja, tako da jim ni smel preveč medu vzeti, da ne bodo lačne. Da ne povem, da so mu 1 čisto pol sat v roku parih minut, ko je drugega nesel v hišo, tega pa pustil na stopnicah, celega izpraznile in odnesle nazaj v panj.

    jade

    Jelenckova  

    član od: 30.3.2005

    sporočila: 2053

    27. nov 2007 18:44

    Kaj? Te čebele so pa od hudiča,....so mogoče iz Zasavja? Jelenckova

    jade  

    član od: 11.11.2004

    sporočila: 6303

    27. nov 2007 18:46

    Ne ravno, smo pa blizu to je pa res. jade

    karnak  

    član od: 24.10.2006

    sporočila: 701

    27. nov 2007 18:52

    Ja hudo, vse to zaradi enega komentarja. Meni to pač ni zvenelo smešno. Bom pa sedaj vse na smeh obrnila, kajti SMEH JE POL ZDRAVJA!

    Smejmo se, hecajmo se, veselimo se, bom probala tudi jaz

    ariella_3  

    član od: 3.7.2006

    sporočila: 664

    27. nov 2007 18:54

    elaphus, kje si pa dobila žajbljev med? Iščem ga že zelo dolgo, pa ga nikjer ne najdem in tudi ljudje ne vedo zanj-. ariella

    elaphus  

    član od: 27.9.2002

    sporočila: 6945

    27. nov 2007 19:15

    žajbljev med dobim v Puli.

    LP

    P.s. Imajo ga pa tudi - pa naj se sliši še tako čudno- tudi v slaščičarni Mignon v Portorožu - cena pa ni najbolj nizka.

    P.s.s. Karnak, saj sem vedela, da tudi v tebi tiči en konec veseljaka! Pa prav lepo je, da si ga spustila na plano!

    P.s.s.s. A je to tisti Karnak iz Egipta, s tremi svetimi območji? (nekaj km severno od Luksorja???) cervus

    Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 27. nov 2007 19:23:34

    ežoj  

    član od: 24.2.2006

    sporočila: 6302

    27. nov 2007 20:14

    Saj verjamem, da veste, tiho pa tudi ne morem bit: mešate pojme ( izraze ). Medica je pijača ( tole je iz glave, ne iz enciklopedije ), ki se dobi fermentacijom medu. Bodoči, da je v medu preveč sladkorja ( kvasovka ali kaj so že tiste živalice ( ali morda rastlinice ) ki pretvarjajo sladkor v alkohol ) ne morejo preživet, zato se pa redči z vodo, ali tako kot je rimljanka povedala. Tisto kaj nastane je nekakšno vino iz medu in temu se reče medica. Medeno žganje je pijača ki se dobi, ko se šnops posladka z medom ( najbolj enostaven recept ).

    Cherry in karnak, nekje sem prebral, da je smisel za humor stvar inteligence. Ko en vpraša, kakšen med, povprečno inteligentni takoj odgovori, akacijev, kostanjev........., nadpovprečno inteligenten v vprašanju vidi nekaj več: od čebel, od čmrljev....... in to obrne na hec ( saj dobro ve da vprašalec tega ni mislil, celo na misel mu ni prišlo, da se lahko vprašanje tudi tako razume, in ravno v tem je hec ), povprečno inteligentni takoj razumejo hec in se mu smejijo, podpovprečno inteligentni tega ne vidijo in se jim zdi neumno. Zaradi tega se jaz zmeraj delam, da razumem, da me ne pogruntajo ( saj sem to že enkrat pojasnjeval ). Naj to ponazorim z vicom iz tiste teme za vice: en vpraša, kaj ima zajec na hrbtu, ko leti. A ni neumno, kakšen zajec, pa še da leti. Prišlo mi je da onemu bumbarju, ki je zastavil vprašanje povem, kaj si o tem mislim. Pa dobro da nisem, planinskega orla, odgovori tumpika, in vsi se hahljajo ( pa kakšnega orla, si mislim ) in se tudi jaz hahljam ( spet zato, da me ne pogruntajo ). Zaradi tega Cherry in karnak, ( naj mi bo dovoljen ) majhen nasvet: delajte se, da razumete vic, pa vas ne bojo pogruntali.

    stana, ne kliči hudiča, saj je rekla, da bo imela na kolenih pet enciklopedij,..................... pa naj jih ima kolikor če, jade pejd drugič na živce meniin stani ( če si upaš ).

    A ja, sem pozabil,

    baje ( pa ne okoli govorit, zadeva je zaupna ), Jernej obravnava predlog, da se zraven nicka vpiše tudi IQ člana. To je namenjeno predvsem tistim ki komu odgovarjajo, da se ve a un razume heca ali ne ( mene že ne bojo dobili, vse hece razumem ( ali pa sese delam )).

    ežoj

    Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

    Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


    Forumi (vroče teme)

    Kaj jutri za kosilo?Trixi
    malo za hecsijasaja
    MOJ vrtrdkapica
    Kaj danes za zajtrkjohana
    Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

    Video recepti