tema odprta - 4. dec 2000 11:39 | ogledi: 5.451 | odgovori: 1
ndeekje sem slisala, da je roziceva moka primerna za zgostitev omak etc., in da je nekaloricna, ali to drzi ![]()
Ula
ndeekje sem slisala, da je roziceva moka primerna za zgostitev omak etc., in da je nekaloricna, ali to drzi ![]()
Ula
neznan uporabnik
4. dec 2000 15:10
Podatek drži in ne drži! Rožičeva moka, kakor jo poznamo in jo tudi kupujemo v rtrgovinah je dejansko mleti plod rožiča, ki pa ga ne moremo uporabljati za zagoščevanje jedi - ker bi jedem dal svoj tipičen sladkast in aromatičen okus - pa tudi vezal ne bi in ne nabrekal, kar je pomembno za zagoščanje. Ta moka je tudi soarzmerno hranilna in kalorična: 100 g rožičeve moke vsebuje 323 kcal, 4,5 g beljakovin, do 1,4g maščob,in okoli 81 g ogljikovih hidratov od tega 7-8g prehrambenih vlaknin. Torej rožičeva moka ni nekalorična! Toda iz pešk rožiča pridobivajo posebno gostilo, ki ga kar precej uporablja prehrambena industrija - je nevtralnega okusa, nevtralne barve in resnično skoraj nekalorično. Pred časom se je to dobilo tudi na običajnem tržišču, uvoznik pa je bila firma Prema.d.o.o. Kako pa je sedaj s tem, ne vem; mogoče kdo od ostalih bralcev našega foruma? PozdravKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Orehova potica po receptu moje mame