Sonicare-ali deluje?

limona  

član od: 27.8.2003

sporočila: 231

24. jun 2008 14:24

Prijateljica, ki dela v zdravstvu mi je rekla, da zobno ščetko Sonicare lahko dobiš ceneje če ti jo kupi kakšen zdravstveni delavec, ker imajo določen popust na te ščetke. Imam Braunovo že dve leti, vendar se mi kar naprej kvari. Trenutno čaka na ponovni servis. Kako se pa Sonicare obnaša na zobnih prevlekah, ali imate kakšne izkušnje? Vrjetno vibracije, ki jih povzročajo te ščetke niso najbolj priporočljive in je potem vzdržljivost zoba vprašljiva, ali pa se motim? lp

ajetam  

član od: 28.6.2004

sporočila: 272

5. jul 2008 13:31

Zobno ščetko Sonicare imam približno 4 mesece, pa ne opazim nobene razlike. Dlesni mi še zmeraj krvavijo, zobni kamen je še zmeraj tu. Zanima pa me, kako polnite zobno ščetko. V priloženih navodilih piše, da je lahko ves čas priključena in se polni, na drugem koncu pa piše, da polna zdrži cca. 10 dni, zaradi česar je ni potrebno polniti. Kako jo polnite?

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

5. jul 2008 14:23

Ja, tudi pri meni Sonicare ne "deluje". Mogoče je ne znam pravilno uporabljat, ali kaj? Ampak, kadar sem jo uporabljala, sem imela vedno občutek, da nimam umitih zob. S čisto navadno zobno ščetko si jih umijem zelo dobro in samo takrat imam občutek zares umitih zob. sem vprašala tudi mojega zobozdravnika, pa mi je rekel, da je takšna ščetka za tiste, ki si sicer ne znajo umivat zob. Pa prosim ne se jezit, zaradi takšnega komentarja, v opravičilo naj povem, da je moj zobozdravnik narejen malo bolj na ostro. Lep dan. Pingvin

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

5. jul 2008 14:31

Sonicare ne poškoduje prevlek, zobnega kamna pa tudi ne odstrani, ampak samo prepreči nastanek novega- če ga imaš, ti ga mora odstranit zobozdravnik! Če je kamen, dlesni ne bodo nehale krvavet. Zraven tega NOBENA ščetka ne more očistit medzobnih prostorov- za tam je še vedno nujna uporaba nitke ali medzobnih ščetk.

Jaz sem sicer kupila Sonicare pred nekaj leti, pa se mi ni zdelo nič posebnega. Potem sem primerjala, koliko oblog ostane po umivanju z navadno ščetko in Sonicare in je bil po umivanju z navadno dosti boljši rezultat (obarvala sem obloge s tabletko). Največji efekt je bil v resnici, če sem si zobe najprej umila z navadno ščetko, potem pa s Sonicare. Zato se nam zdaj valja nekje v omari....

Pred kratkim sem kupila pa navadno električno ščetko in rezultat je fantastičen, tudi tam, kjer se prej teško očistila, so zdaj zobje gladki. 

Torej, glede na lastne izkušnje jaz nikomur več ne svetujem nakupa zelo drage Sonicare ščetke, ampak navadno električno (ali baterijsko).

In kupite si zobno nitko ali medzobne ščetke!

Pa še tabletke, potem pa občasno preverite, kako ste očistili zobe...

 

Zobozdravnica

čoko

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. jul 2008 14:54

Te medzobne ščetke mene dobesedno rešujejo, tudi nitke niso nič pomagale, z izjemo ene, ki pa se je pri nas ne dobi več, nekaj časa so ji imeli v Muellerju, zdaj jih že kako leto nimajo več. Iz goretexa, ta se mi sploh ni trgala. Edino nonstop zamenjujejo nosilce za krtačke, tako da navadno nisem ravno 100procentna, ali sem kupila prave ali ne... Zdaj sem kupila pa še zobno nitko istega proizvajalca, sicer ni tako dobra kot prej omenjena, a boljša od ostalih.

Sonicare študijam navkljub nisem kupila, sem čisto zadovoljna z Oral B sonic, navadno s polnilcem, ne tiste complete verzije, moja je bila nekaj čez 20 evrov.

Čoko, lahko ti pridem delat reklam, prakticiram vse od zgoraj naštetega. Morda pa zato hodim k zobozdravnici samo na kontrolo.

 

 

Loni Makaroni

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. jul 2008 16:31

jaz sem pa super zadovoljna z mojo sonicare.. res da takšnih težav kot jih imate nekatere še nimam (paradontoza itd), ampak se mi zdi da mi dobor očisti zobe. ko sem jih čistila z navadnimi ščetkami (curaprox) se mi je vedno zdelo kot da imam zobe še "kosmate", sedaj pa ne. Tudi ati je dobil svojo (se trenutno zdravi pri parodontologu) in je zelo zadovoljen bannanna

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. jul 2008 16:32

limona je napisal/a:
Prijateljica, ki dela v zdravstvu mi je rekla, da zobno ščetko Sonicare lahko dobiš ceneje če ti jo kupi kakšen zdravstveni delavec, ker imajo določen popust na te ščetke. lp
mislim da se dobi za 87 € bannanna

Mirjan  

član od: 8.3.2010

sporočila: 59

8. jun 2011 16:39

A lahko še kdo potrdi, da je pri nekaterih zdravnikih na voljo Sonicare po "subvencionirani" ceni in katere verzijo vključuje ?

Mirjan

roznik  

član od: 2.12.2008

sporočila: 105

8. jun 2011 16:54

Da, še so na voljo. Podjetje Flegis d. o. o. Sem kupila pred par meseci.

roznik

roznik  

član od: 2.12.2008

sporočila: 105

8. jun 2011 16:56

Sedaj sem pogledala še letak, ki sem ga par dni nazaj dobila po pošti. Piše: "Vabljeni k oddaji naročila preko spletne trgovine www.zdrav-nasmeh.com"

Upam, da kaj pomaga.

lp

roznik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti