Na pomoč!!! cepljenje hepb!!!

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

tema odprta - 22. okt 2007 10:45 | ogledi: 3.756 | odgovori: 20

Lepo prosim za vašo pomoč. Imam sina, ki hodi v prvi razred. Enkrat je že bil cepljen za hepatitis B, vendar je imel po njem velike težave, ki so se kazale na koži in počutju. Ima vse sorte alergije, ki jih cepljenje obupno poslabša. Zdaj bi se moral cepiti še dvakrat proti hepatitisu B v enomesečnem presledku.

Vendar jaz ga NA NOBEN NAČIN NE ŽELIM CEPITI!!! Ali obstaja način, da se temu ognem? Ali res le podpišem nek obrazec, da sama sprejemam odgovornost, in je stvar rešena? V kratkem naj bi bil tudi sprejet zakon, da otrok ne bo treba nujno cepiti, starš bo lahko odklonil. Vendar nimam časa čakat na zakon, ukrepat moram zdaj!

Če ima kdo kakršne koli informacije o tem, lepo prosim, da mi jih posreduje.

Za konec pa še članek, kjer piše, da so v Franciji ukinili cepljenje proti HepB. Jap, preberite si.

http://www.gape.org/gapes/prispevki/cepitese.htm

Vaših odgovorov bom zelo vesela.

LP, Sy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. okt 2007 15:40

Meni se zdi članek na linku v osnovni slab, ker nobena misel ni izvedena do konca. Na eni strani so navedene 3 bolezni: hepatitis B, jacob-creutzfeldova, meningitis .... z umnim zaključkom, da vsa cepljenja nosijo za sabo tudi stranske učinke... Na temelju tega članka se razumen človek ne more ničesar odločiti. Edino, o čemer si lahko ustvari mnenje, je, da bi morala avtorica tega teksta obiskovati tečaje kreativnega pisanja. Kolikor vem, obstajajo neki obrazci, ki jih starši, ki ne željio kakega cepljenja podpišejo. O vsem tem ti bodo prijazno razložili na Inštitutu za varovanje zdravja. Je pa res, da je zelo priporočljivo, da se proti hepatitisu B cepijo mladostniki in odrasli - zlasti mladi ljudje, ki veliko potujejo, ker spada hpB med spolno prenosljive bolezni. Vendelina jr.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

22. okt 2007 16:52

Sy, svetujem ti, da prosim pediatra za napotnico za imunologa! Če je imel sin namreč težave in ima veliko alergij, potem je najbolje, da preverijo kakšna je njegova reakcija oziroma preobčutljivost na snovi v cepivu. Na kliniki (alergolog in imunolog je tam ena in ista oseba) ti lahko tudi svetujejo glede cepljenja, lahko ga cepijo pod nadzorom... Vsekakor se zelo dobro informiraj kar se cepljenja oziroma ne-cepljenja tiče, saj je na internetu predvsem veliko člankov, ki so "proti cepljenju", ki so napisani zelo dramatično, morda bolj kot so strokovni... Na internetu namreč lahko objaviš čisto vse... Moja prva otroka sta cepljena "po programu", tretji še ni bil cepljen, ker ima določene težave in sva novembra napotena k imunologu. Kljub vsemu si želim, da bi bil cepljen (in seveda, da bo cepljenja prenesel brez stranskih učinkov), ker sem o nasprotnem premalo informirana. veverica

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

22. okt 2007 16:56

Še enkrat sem prebrala tvoje vprašanje in vidim, da sem z odgovorom usekala mimo - ti si namreč že odločena, da ga nočeš cepiti... O tem vem ravno toliko kot ti - da podpišeš, da nočeš cepiti in sama prevzameš odgovornost. veverica

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

22. okt 2007 17:24

za moje pojme, še vseeno bolje da smo cepljeni in tako zajezimo določene bolezni. kot npr TBC. če pa ni obveznih cepljenj, so pa kar naprej izbruhi bolezni. ne gre se le za to, da TI ne bi zbolel če si že cepljen, ampak tudi zato da DRUGIH ne bi okužil. tako da to se mi zdi sebično, če ti res cepivo ne povzroča prehudih težav. bannanna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

22. okt 2007 17:51

Se pridružujem mnenju vendeline jr. in bannanne.

Vsak se ima sicer pravico odločiti po svoje (vsaj trenutna zakonodaja pravi tako), kaj pa bo, ko bodo spet kakšne že davno ukročene bolezni izbruhnile, pa ....... O tem raje ne razmišljam. In še to: ne odloča o sebi, ampak o drugem bitju.

Relevantnost napisanega na kar nekih spletnih straneh je pa sploh poglavje zase. Tole je naslovna stran spletne strani, kjer je "članek" objavljen. Podpisana je sicer res univ. dipl. biol., ni pa navedenih nobenih referenc. Kaj ima pa meningitis s cepljenjem priti hepatiitisu B mi pa sploh ni jasno. CJB bi pa lahko seveda (popolnoma nobenih dokazov ni!) povzročili v serumu prisotni prioni, ki jo (če jo povzročajo).

Po mojem skromnem mnenju je mnogokrat (najbrž v stotonah, če ne tisočih) večjaverjetnost, da zbolimo - necepljeni - za hepatitisom B kot pa za CJB. A veste, koliko ljudi je do zdaj v Sloveniji umrlo zaradi te bolezni?

Opozarjam še na to, da je prispevek star 7 let.

 

rimljanka

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

22. okt 2007 17:57

Ja, mojega sina so cepili "pod nadzorom" v ambulanti. Dali so mu tableto proti alergiji in čez pol ure cepili. Kaj se pa kasneje dogaja z njim, pa itak nima nobene veze s cepljenjem. Recimo, da je razdražljiv, da se ponoči razpraska do krvi, da je vsa posteljnina krvava, da se nažira s hrano, čeprav nikoli ni tega počel, da ga je en teden zelo zeblo, itd. V obraz je bil zabuhel, imel je bolane oči. Ampak to po njihovo nima veze s cepljenjem!!! Res bi se rada ognila temu.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

22. okt 2007 18:19

Kako pa ti veš, da je ravno s cepljenjem povezano? rimljanka

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

22. okt 2007 20:51

Verjamem, da se ti zdijo te težave zelo hude, mislim pa, da so še vedno zanemarljive (saj kot praviš trajajo nekaj dni) v primerjavi s težavami - in njihovim trajanjem - ob okužbi s hepatitisom B. Odločitev je seveda tvoja, težko pa razumem, da si upaš jemati v svoje roke usodo svojega otroka (in seveda ljudi, ki pridejo v stik z njim, njegovih otrok...) Issi

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

23. okt 2007 0:55

Hja, na eni strani imamo bolane oči, nažiranje s hrano in mrazenje. Takšni stranski učinki so redki (pri nas v l. 2003 11prijav na 90 000 cepljenih, hujših stranskih učinkov pa npr. pri nas v l. 2003 sploh niso zabeležili) http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1209-

Na drugi strani imamo možnost okužbe s hepatitisom B, nevarno akutno bolezen (v 1% privede do jetrne odpovedi in lahko tudi smrti) in možnost kronične infekcije, ki v pribl. 10% vodi v kronično jetrno cirozo ali jetrnega raka.

 http://www.zzv-lj.si/index.php?page=novice&a

http://www.projektvirus.org/spb.php?page=hepatitis

To so podatki, ki sem jih ravnokar izbrskala preko Najdi.si in Googla, seveda če izpustimo razne senzacionalistične članke ala Karin Rižnar, glede katerega se povsem strinjam z Vendy.

Hmm, jaz bi raje videla, da me 2 dni srbi koža...

Nasja Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 23. okt 2007 00:58:40

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

23. okt 2007 8:46

Draga Sy! jaz sem bila pred isto dilemo kot ti, ko smo šli v šolo. Preštudirala sem vse možno in se zatrdno odločila, da ga ne dam cepit, pa naj se zgodi karkoli. Zlasti in posebej ne proti Hepatitisu B! Ne bom o mojih argumentih, ker ne želim zagovarjati tega na tem forumu! Vsekakor : če ne želiš pač ne cepit in bodi pripravljena na "boj". Meni se je vse dobro izšlo, v šolo ga takoalitako morajo vzeti, vse ostalo je stvar tvojih živcev! Važno, da ti ne omajaš v svojem prepričanju!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti