Ker vem,da tukaj veliko veste, imam mogoče malo čudno vprašanje.Zanima me namreč zakaj divji kostanj ni dober za jesti?
Lp pepek
Ker vem,da tukaj veliko veste, imam mogoče malo čudno vprašanje.Zanima me namreč zakaj divji kostanj ni dober za jesti?
Lp pepek
Tega sicer ne vem, je pa zanimivo, da imenujemo divji kostanj tistega, ki raste po ulicah in parkih in ga torej sadimo, onega iz gozda, ki raste po svoje, torej divje, pa ne?
Mislim, da bo stručko za botaniko rimljanka obema kmalu povedala, kar naju zanima.
mamamia
mamamia
Kristalka naredim tako kot ti, le, da kostanja ne tehtam. Za liter žganja uporabim cca 50 kostanjev.
Dam jih tudi pod posteljo.
kobra 1Tudi pravi kostanj NI avtohton, je pa res priseljen v naše kraje nekje v času rimskega cesarstva.
Divji kostanj je divji ravno zato, ker Ni užiten. Vsebuje poleg drugih snovi saponine. Pa tako luštne živalice se da delat iz njega, samo še kak želod, pa zobotrebec in šilo potrebujemo. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrava orehova potica

Polnjene gobe