Ali mi lahko kdo pove zakaj so začeli na orhideji,ki trenutno ne cveti,odpadati listi,ki prej porumenijo?![]()
vanilija76
Ali mi lahko kdo pove zakaj so začeli na orhideji,ki trenutno ne cveti,odpadati listi,ki prej porumenijo?![]()
vanilija76
Po mojih izkušnjah bi potrebovala kakšno gnojilo orhideja. Pa pustiš, da se fajn posušijo korenine, pa da ni pod lončkom stoječe vode.
lp Bojanca
To je zagotovo znak, da preveč zalivaš. Pusti jo, da se skoraj izsuži, šele potem jo začni spet normalno zalivati. Preden greš zalivati, potipaj zemljo s prstom. Orhideje so rade, da celo pozabiš na njih kot pa da preveč zalivaš. Z gnojili pa tudi po pameti. Ko začneš gnojiti, raje pol manj kot piše na navodilih, potem pa postopoma doziraš do tiste količine, ki piše v navodilih.
Še najbolje se glede gnojenja obnesejo tiste kapsule, ki jih zapičiš v zemljo in si orhideja vzame toliko gnojila kot potrebuje. Imeli so jih v Kalii, zdaj pa jih nimajo že kar nekaj časa.
Poleg tega vse orhideje presadim takoj, ko odcvetijo, v tisto zemljo za orhideje, ki ni samo lubje, ampak je mešanica lubja in zemlje. Zdi se mi, da lepše uspevajo, pa še lažje kontroliraš vlažnost.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Velikonočni toast

Moj domači kruh