Sem prehitro poslala.
V Leclercu ga imajo, prodaja se pod imenom Cider.
rosieSem prehitro poslala.
V Leclercu ga imajo, prodaja se pod imenom Cider.
rosieNo, ima ga vsaka spodobna trgovina, proizvaja ga Pivovarna Laško, je v 4 dl steklenici, ki ima na vratu rdečo nalepko, sliši pa na ime IC_Cider. Najrejen je iz soka kozjanskih jabolk, iz visokodebelnih sadovnjakov.
No, pa na marsikateri kmetiji, odvisno, od kod si. Tukaj je nekaj zadetkov.
rimljanka
Hvala za odgovor, vendar v mislih sem imel jabolcno vino, ki bi bilo pridelano na Slovenskih tleh.
BlazerBlazer, vprašanje je bilo: kje v Sloveniji bi lahko kupil jabolčno vino.
Sem ti odgovorila, rimljanka pa še bolj natančno, Pivovarna Laško ga celo izdeluje iz prvovrstnih kozjanskih jabolk.
A to ni dovolj?
rosieNo, glede na to, da je Pivovarna Laško (mimogrede, jutri popoldan se lahko na njihovem dnevu odprtih vrat osebno prepričaš, kako in kaj je z njihovim jabolčnim vinom) na slovenskih tleh, Kozjansko pa tudi. Pa tudi tiste kmetije v mojem zgornjem zapisu so na slovenski zemlji, etnično in politično.
Kam torej meri tovj zapis? ![]()
![]()
![]()
Zivim in delam v tujini. Vsako leto pridem dvakrat v Slovenijo in takrat si zazelim Slovenskih dobrot iz se obstojecih kmetij . Industrijska pridelava, (npr. Pivovarna Lasko) me ne zanima. Linki kmetij na Slovenskem pa mi bodo prisli prav pri iskanju .
Se enkrat ,hvala za odgovore.
BlazerBlazer, lep primer, kako ne znaš postaviti vprašanja, potem tudi odgovori ne morejo biti dobri.
Pri nas na kmetih rečemu temu jabolčnemu vinu jabolčnik.
rimljanka
Kje pa je komu kaj očital? Vsakič posebej se je zahvalil za pomoč.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način