a kdo ve kako se naredi?
gre za čokoladni biskvit, ki ima vmes medeno'>no? kremo in se je precej toplo skoraj vroče, zraven pa stepena smetana.
vnaprej hvala
božena
a kdo ve kako se naredi?
gre za čokoladni biskvit, ki ima vmes medeno'>no? kremo in se je precej toplo skoraj vroče, zraven pa stepena smetana.
vnaprej hvala
božena
No, jaz sem našla pa recept v slovenščini:
Medena torta
Z metlico stepemo 3 jajca, 4 rumenjake, 15 dag sladkorja ter malo limonine lupine v penasto mešanico. Vanjo vmešamo trd sneg, stepen iz štirih be1jakov, in nazadnje še 10 dag moke. Iz zmesi spečemo 6 do 7 tortnih plošč.
Nadev pripravimo tako, da raztopimo 30 dag sladkorja v poldrugem dcl vode in raztopino kuhamo, da se potegne v kaplje. Tako zgoščeni raztopini dodamo 30 dag medu in mešamo dalje. Poleg tega pripravimo sneg iz 7 beljakov in mu prilijemo vrelo raztopino medu in sladkorja. Snov mešamo v posodi, ki je napolnjena z vrelo vodo, da se zgosti in ji primešamo 30 dag zmletih orehov.
Z nadevom namažemo tortne plošče in jih zložimo v torto. Torto prelijemo s poljubnim ledom in potrosimo z zrezanimi orehi.
Kateri je najbolj verodostojen, pa ne bi vedela ...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način

Jernejev zelenjavni curry