Kosilo za otroke, ki ne kosilajo...

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

22. sep 2007 19:02

Blažkaa,

ne stokaj in ne išči pravice tu na forumu!!

Postavi se vendar za svojega otroka!! Zakaj je ne počakaš pred učilnico in je TAKOJ po pouku odpelješ domov? Saj praviš, da si doma. Se pravi, da lahko prej skuhaš in jo greš nato iskat!!

 

Ko slišim, da se kaj takega dogaja otrokom, se mi totalno zmeša. Tvoja DOLŽNOST je, da tukaj napraviš red, pa ne govori, da se nočeš izpostavljati. Pa kaj se ti otrok res ne smili dovolj???

V teh letih, kar hodita moji dve v šolo, sem se naučila tega - težko bom v tem krutem svetu karkoli spremenila, ampak eno je pa sigurno - za svoje otroke bom pa poskrbela!!

jasna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

22. sep 2007 19:03

No, meni se dozdeva (ni res, sem prepričana), da bi bila pravilna pot taka, da bi se pogovorila po temle vrstnem redu:

1. dekličina učiteljica.

2. ravnateljstvo.

3. najbrž ne bi bilo potrebno.

Vsekakor ni fer, da se najprej tule razpreda, v šoli pa o tem še ne reče niti besede.

Vsaj jaz bi tako ravnala.

rimljanka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

22. sep 2007 19:49

Točno tole si mislim jaz kot je napisala Rimljanka. Mislim, da boš to rešila le v šoli, ne pa na kulinariki, pa če se tukaj še tako zgražamo ali govorimo, da je to prav. jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 22. sep 2007 19:50:30

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

22. sep 2007 19:55

blažkaa je samo hotela slišati naše predloge in mnenja, kako naj ravna. Pač niso vsi ljudje tako odločni in samozavestni, da bi takoj ukrepali, in radi slišijo prej kak nasvet. V mnogih je še tisto zmotno socialistično mišljenje, da se boš v šoli zameril, če boš rekel, da ti kaj ni prav.

Sigurno je dolžnost staršev, da poskrbijo za svoje otroke, in zagotovo bo to naredila tudi blažkaa.

Dolžnost šole pa je, da bo primerno poskrbela za otroke v času, ko so tam. In kar je povedala blažkaa zagotovo ni primerno.

Anja

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

22. sep 2007 20:15

jasna1 je napisal/a:

Blažkaa,

ne stokaj in ne išči pravice tu na forumu!!

Postavi se vendar za svojega otroka!! Zakaj je ne počakaš pred učilnico in je TAKOJ po pouku odpelješ domov? Saj praviš, da si doma. Se pravi, da lahko prej skuhaš in jo greš nato iskat!!

Ko slišim, da se kaj takega dogaja otrokom, se mi totalno zmeša. Tvoja DOLŽNOST je, da tukaj napraviš red, pa ne govori, da se nočeš izpostavljati. Pa kaj se ti otrok res ne smili dovolj???

V teh letih, kar hodita moji dve v šolo, sem se naučila tega - težko bom v tem krutem svetu karkoli spremenila, ampak eno je pa sigurno - za svoje otroke bom pa poskrbela!!

jasna
Se podpišem pod to!!! tatam

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. sep 2007 21:51

to so stvari, ki se urejajo v šoli, najprej z razredničarko, potem z ravnateljem in na roditeljskem sestanku, pa na svetu staršev. Vsaj na naši šoli je bilo tako. Lepo mirno povej učiteljici, da se ti to ne zdi primerno, povprašaj še druge starše in predlagajte, da ena učiteljica pelje otroke v jedilnico, druga pa ostane s tistimi, ki ne jedo kosila. Taka reč je pa res hitro in prepsrosto rešljiva, in tudi lepa beseda lepo mesto najde.

V svetu staršev sem sedela osem let in smo brez večjega napora rešili kup še bolj kompliciranih zadev, res pa je, da je imela šola enkratnega ravnatelja in učiteljski zbor nasploh. Poskusi popoti, ki sem ti jo svetovala. Mamamia

mamamia

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

23. sep 2007 6:00

Absolutno se strinjam, da se pogovoriš kot je predlagala Rimljanka.

Se mi pa enostavno ne zdi vredu, da je otrok lačen od 9h do 15h. Če mojim otrokom ne bi mogla plačati kosila, bi jim pa sigurno naštimala malico - za kosilo: kruh, kakšen zdenka sirček, pa v pol litrsko stekleničko bi jim natočila domači sok ali pa če tega ne bi imela sok za redčenje ( malinovec). Pa me ne bi motilo, če bi to pojedli recimo na tleh v jedilnici, med tem ko ostali kosijo. Verjetno pa bi se v primeru, da imajo malico s seboj našel kakšen prostor za mizo tudi za njih. Lačni pa vseeno ne bi bili.

marelica

Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 23. sep 2007 06:01:31

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

23. sep 2007 10:12

Najprej povprašaj razredničarko, zakaj je tako ? Prepričana sem, da nimajo nobene učiteljice, ki bi poskrbela za te otroke, ki ne kosijo. Druga stopnja pa je, naj vaš predstavnik v svetu staršev ta problem predstavi na sestanku in sem prepričana, da se bo rešil. Nikakor pa ne morem razumeti, kako lahko starši pustite otroka brez hrane od malice, pa do takrat, ko se vrne domov , ne vem od 14 ali 15 uri. Če je to samo ob dnevih, ko ostane v šoli zaradi krožkov, ne bi smel biti prevelik strošek, če bi kosil v šoli. Sicer pa je prehrana za tiste z nizkimi dohodki regresirana, samo treba je vložiti vlogo. Še vedno pa imate možnost otroku dati svojo malico in naj jo poje v času kosila. Prepričana sem, da da bo lahko sedel za mizo in pojedel svoje " kosilo". Pa to se dogaja že tri tedne, jaz bi ukrepala prvi dan . LENČA Sporočilo je spremenil(a) LENČA dne 23. sep 2007 10:14:31

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

23. sep 2007 11:02

Blažkaa, mene (in nas vse) pa zelo zanima, ali si uporabila kakršenkili od nasvetov, ki so (smo) jih zapisali? Če sama ne zmoreš tega rešiti pred učitelji pa se povežite starši teh otrok in pojdite skupaj. ali pa predstavniku sveta staršev to prenesite! Vsi tu smo edini, da tako ni prav in bi se gotovo dalo drugače, še bolj pa smo si edini, da moraš TI , (ali tvoj mož, ali drug starš) nekaj narediti. Opisala si tako živo, da so še še meni ti otroci zasmilili. zato pa toliko bolj: prav je, da si delila mnenje z nami, ampak ne samo stokati, pa ne zameri, ker je dobronamerno. Daj vzor svoji deklici, da se je treba včasih tudi postaviti zase. Boš videla, kako bo ponosna nate, ker je njena mamica to uredila. In postaviti zanjo se bo treba še velikokrat in tudi ona se mora tega čimprej naučiti, in le kako, če ne z vzorom nekoga, ki ga ima rada. Torej, ali si kaj naredila v zvezi s tem? Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 23. sep 2007 11:13:25

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

23. sep 2007 11:30

jade je napisal/a:
Joj kaj vse mene čaka drugo leto, ko bomo imeli prvošolko. jade
Oh no... Tako grozno pa tudi ni... Mislim, da se vsi učitelji prvošolcev trudijo otroku olajšati vstop v šolo in preživljanje časa v njej, za obisk krožkov se pa tako ali tako strinjajo starši. Dejstvo pa je, da učitelj otrok ne sme samih puščati v razredu, če gre za prvošolce pa to drži še toliko bolj. Ne vem, zakaj je Blažka napisala, da gre po otroka takoj po šoli, v isti sapi pa tudi, da otrok mora čakati pri tistih, ki kosijo. Ni pa več tako, da bi otroci lahko sami v razredu risali ali igrali igrice, ker so takšna pravila in pri določenih starših bi bil to razlog za obisk kakšnega inšpektora. lp Dana Sporočilo je spremenil(a) DanaS dne 23. sep 2007 11:33:16

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti