22. okt 2008 22:08
O, Daga, tole se bere pa zelo lepo. Ampak samo žlička naenkrat, hmmm, se mi zdi, da je kar velika skušnjava. Glede na to, da polnemo v kozarce ohlajeno in nič ne pasteriziramo, se vseeno obdrži? Ali pa prej zmanjka?
22. okt 2008 22:08
O, Daga, tole se bere pa zelo lepo. Ampak samo žlička naenkrat, hmmm, se mi zdi, da je kar velika skušnjava. Glede na to, da polnemo v kozarce ohlajeno in nič ne pasteriziramo, se vseeno obdrži? Ali pa prej zmanjka?
22. okt 2008 22:10
Se ne bodo umedile, ampak bodo začele gniti. Ko postanejo prezrele, postanjeo v notranjosti rjave.... če dišijo, so primerne. Prereži eno in boš videla.
23. okt 2008 9:40
Mamaf, saj tebi niso prepovedali sladkorja, zato se ne baziraj na moje žlice in žličke. Hotela sem le povedati, da je zelo sladko, sem pa poskusila dodati manj sladkorja a ni bilo to to. Kutine so v redu, ko so še trde, tako kot je povedala rimljanka. Pa še en nasvet, ko jih zrežeš takoj potemnijo, zato jih polagam v vodo, kjer sem raztopila citronsko kislino, lahko pa tudi limonov sok seveda. daga
23. okt 2008 9:51
Dagič, tole se bere orgiastično....
23. okt 2008 10:08
Pa še to, ker nekoč nisem imela viskija sem dala kar domače žganje, okus ni bil isti, a je bilo kljub temu božansko in seveda nov recept. So pa ta recept hoteli imeti v nekem hotelu, ko sem jim podarila kozarček, da bi videla, če je to res tako dobro, kot se je izkazalo pri vseh mojih poskusnih zajčkih, a recepta niso dobili, z vami pa ga zelo rada delim. daga
23. okt 2008 10:27
Daga, hvala za vzpodbudo - jaz sem mislila, da bi mi zaradi viskija potegnilo na več kot eno žličko
24. okt 2008 9:15
Mamaf, včeraj sem jih naredila, spet nisem imela viskija (tako je, če človek ne pogleda prej, kaj ima in kaj nima) in sem dala na 1 kg kutin približno 0,25 l žganja. lp daga Sporočilo je spremenil(a) daga dne 24. okt 2008 09:16:51
24. okt 2008 10:03
| daga je napisal/a: |
| Mamaf, včeraj sem jih naredila, spet nisem imela viskija (tako je, če človek ne pogleda prej, kaj ima in kaj nima) in sem dala na 1 kg kutin približno 0,25 l žganja. lp daga Sporočilo je spremenil(a) daga dne 24. okt 2008 09:16:51 |
24. okt 2008 10:30
Daga, hvala! Jaz imam namen kutine v viskiju delati danes, pa sem imela namen kar en vinski kozarec (1/8 l) viskija dodati na pol - 1 kg kutin. Misliš, da bo to preveč, morda "ubije" kutine? mamaF - Mojca
24. okt 2008 11:09
MamaF, tvoji varianti bi morali reči "pijane kutine"....ali pa "škotske kutine"...ali pa "domicljevske kutine"....Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Masleni brizgani piškoti