V kuhinji veliko uporabljam bučno olje. Rada bi kupila domače bučno olje pa me zanima, če mogoče kdo ve, kdaj se stiska bučno olje (v katerem mesecu je možno dobiti svežega)?
Zoda
V kuhinji veliko uporabljam bučno olje. Rada bi kupila domače bučno olje pa me zanima, če mogoče kdo ve, kdaj se stiska bučno olje (v katerem mesecu je možno dobiti svežega)?
Zoda
Kolikor se spomnim, da je kyara govorila o februarju. Sicer pa, če se stiska samo enkrat na leto, je ostali čas potem "staro" pri tebi ali pa pri proizvajalcu.
Sama imam dobre izkušnje z bučnim oljem kmetije Skledar nekje z Dravskega polja. Vem, da so imeli (zdaj že dolgio nisem bila tam) to olje na tržnici za Bežigradom v Ljubljani. Tam, kjer, malo naprej od ribarnice, čisto v kotu, prodajajo en domač kruh,......(trgovina ob steni, ne v sredini).
Vem tudi, da ga imajo vsak teden v Celju, ob sredah na "svinjskem sejmu", pa v Novi vasi, samo, ne vem, kdaj.
Mimogrede, tudi kisla repa, zelje, pa krompir, pečene bučnice,.......so zelo dobri. kar se olja tiče, imajo tudi hladno stiskanega.
Mi ga stiskamo čez celo leto, začnemo pa februarja. Pač po potrebi, iz 10 - 15 kg naenkrat, da ne postane staro. Tako imamo vedno svežega. Se ravno dogovarjamo, da ga bo potrebno spet iti stiskat, ker bo skoraj zmanjkalo.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako