Odpravljanje vonja iz čevljev ...

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

tema odprta - 29. avg 2007 11:06 | ogledi: 9.437 | odgovori: 26

Gotovo ima tu gor kdo kakšno idejo, kako odpraviti (vsaj malo omiliti) vonj iz čevljev. Še največji problem so zdaj natikači, ker so na bosi nogi cel dan ...

Bom zelo hvaležna za kakšno idejo!

Noel

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

29. avg 2007 11:26

Jaz sem ravno prejšnji petek kupila v Deichmanu en sprej, ki je iz nano delcev in res super neutralizira vonjave. Imam ene zelo lepe usnjene čevlje, ki sem jih nosila na boso nogo. Usnje pa kar pije znoj in sem zdaj kupila nove vložke za v čevlje (iz ovčjega usnja, ki so dodatno podloženi z neko ogljikovo substanco - al" kako že) in sprej (ne vem kako se mu reče, lahko pa pogledam, ko pridem domov).

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 286

29. avg 2007 11:47

Umivanje nog tudi koristi. Nikita

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. avg 2007 11:59

Odvisno od tega, kakšno je obuvalo. Npr: TBS-jevi jadralni čevlji se itak morajo popolnoma namočiti v vodi in se tako očistijo. Drugače se pa tisto rakrajanje znoja in mikroorganizmi odpravijo, če jih daš v vrečko in v zmrzovalnik. Na minus 20 bo vse živo na usnju pocrkalo in proces razkrajanja bi se moral ustaviti. Po možnosti v zmrzovalnik takrat, ko v njem ni drugih stvari in si ga itak nameravala očistiti in pred tem daš lahko še šuhe noter. Drugače je pa dobro, da se nov čevelj, preden se obuje in nosi, od znotraj namaže z otroškim oljem in potem se dva dni pusti, da se olje vpije, pred nošnjo pa se obriše s krpico. Napojeno usnje ne bo vpilo toliko znoja, kot nenapojeno. Vendelina jr.

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

29. avg 2007 13:21

Nikita, ne vem, če je tvoj odgovor vreden kakšnega komentarja ... Jaz imam problem s čisto navadnimi poletnimi sandali in natikači, ki ni nujno, da so usnjeni. Če jih dobro obrišem z mokro krpo, je dobro za kakšen dan ... Bom poskušala to z zamrzovalnikom. Noel

dj  

član od: 14.1.2003

sporočila: 445

29. avg 2007 13:44

Ups Nikita. Ta je pa "kruta". Ne dvomim, da se Noela ne poslužuje te metode.

Noela, jaz v DM-u kupujem vložke za čevlje. (njihova znamka) Imajo jih v dveh velikostih (do 40 in nad 40). Mislim, da so iz celuloznih vlaken. Pakirani so v škatli  po 8 parov. Zelo dobro vpijajo vlago. Zraven lahko kupiš tudi sprej za čevlje ali pa sprej za noge. Vložke po nekaj dnevih zamenjam z novimi, stare pa odvržem. V družini jih uporabljamo vsi. Sem zelo zadovoljna. Čevlji nam sedaj služijo mnogo dlje. Seveda je najbolje, če jih začneš uporabljati že pri novih čevlji.

Za stare pa poizkusi tudi s kisovo rastopino ali alkoholom, nato pa jih dobro posuši.

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

29. avg 2007 14:03

haj!

Umivanje ali ne - ne vem, kaj dajo proizvajalci čevljev v maso, da včasih čevlji tako smrdijo, noge smrdijo, če pa si povabljen na obisk je pa bolje, da vse odpoveš! Resno!

Ob vsej ponudbi obuval so tudi taki, ki imajo le en del usnjen, drugo pa pač ni. Vedno pa vsi le nimamo toliko denarja, da kupiš ful usnje in kaj vem kaj še vse.

Eni moji škornji so tako smrdeli, de sem jih vsak dan puščala (po prihodu iz službe) na balkonu. Na koncu sem obula eno jutro ene druge čevlje, na škornje pozabila in glej -  po verjetno 3 mesečnem luftanju so še vedno imeli vonj.

 

No, sedaj uporabljam Secret key stick, anti perspirant & deodorant.

Namazala sem nove čevlje od znotraj, tudi natikače in po kopanju,oziroma zjutraj, še noge. Tako! Pa ne smrdim več in lahko grem h komu na obisk!

 

titta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. avg 2007 14:15

Če ima obuvalo plastičen ali pa gumijast podplat - zna biti, da se bo stopalo mnogo bolj potilo in bo stvar zasmrdela. Če se ti stopala tudi vobče bolj potijo, ti pa svetujem, da greš najprej na eno fino refleksno masažo (tisti, ki to znajo, ti itak pokažejo potrdilo, da so opravili tovrstno izobraževanje, če pa tega potrdila ni, pa pač ni pravi salon) stopal in potem se bo že marsikaj razbralo.. Refleksno masažo stopal priporočam tudi vsem ostalim. Vendelina jr.

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

29. avg 2007 14:22

Noel, razumem, kako je to, ker imam tudi jaz tak problem. Jaz natikače in sandale kar pogosto perem ali očistim z vodo in milom, zjutraj obvezno pošpricam s spreyem in stopala tudi izdatno pospreyam in čez dan večkrat zamenjam obuvalo. Trenutno uporabljam sprey od Avona in je kar v redu. Za čevlje pa je odvisno iz kakšnega materiala so odznotraj, pri nekaterih sploh ni problema, pri drugih moram pa kar vzdrževat čistočo, tako, da jih očistim, pospreyam in stopala tudi obvezno in redno po umivanju prej ko obujem čevlje.

Je pa to kar neprijetna stvar, ki je tisti, ki se jim noge ne potijo, ne razumejo. 

 

lep dan  

emily

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

29. avg 2007 14:41

Uf, sem že mislila, da sem edina, pa vidim, da me nekatere razumete! Težko je zamenjati več čevljev čez dan, če si 8 ur in še nekaj v službi in ves čas v njih. Po službi je težko še kam iti, ja ... Bom probala s kakšnim sprejem. Ampak a ni še slabše, če sprejaš čevlje? Hvala vsem za nasvete!!! Noel

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

29. avg 2007 14:46

Vendelina jr., hvala za predlog z zamrzovalnikom. Tudi sama imam težave s čudnim vonjem čevljev. Pa ne gre za tisti značilen kislo - gnil smrad, če se noge premalo umivajo, ampak v devetih urah službe moje noge očitno oddajo nekaj vlage, ker so nogavice vlažne. Odvečna vlaga gre v čevelj in tam v kombinaciji s kemijo v usnju nastane nekaj čudnega. Saj pravim, da ne "smrdi", oddajajo pa čevlji čuden vonj. Čeprav poleti skoraj vsak dan sandale znotraj umijem in sušim na terasi, kjer je tudi do 60 C plusa, pozimi sušim čevlje na radiatorju, da so ja suhi. O umivanju 3 - 5 x na dan in sprejih pa itak... Moja mama se pa pohvali, da lahko iste nogavice tudi tri dni, pa še če bi jih mela dalj, ne bi smrdele. Vsak teden pa za nove čelje tudi ni. Mogoče probam še zgoraj omenjene vložke, samo mislim, da to ni najbolj poceni varianta (razen če kupiš zelo drage čevlje). Če ima kdo še kak nasvet, bo zelo dobrodošel. Po mojem je pa isti problem kot mastni lasje: ge. lojnice, ge. znojnice + g. hormoni. Lp pameten predlog, bom zelo vesela. PISTACIJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti