Gotovo ima tu gor kdo kakšno idejo, kako odpraviti (vsaj malo omiliti) vonj iz čevljev. Še največji problem so zdaj natikači, ker so na bosi nogi cel dan ...
Bom zelo hvaležna za kakšno idejo!
Noel
Gotovo ima tu gor kdo kakšno idejo, kako odpraviti (vsaj malo omiliti) vonj iz čevljev. Še največji problem so zdaj natikači, ker so na bosi nogi cel dan ...
Bom zelo hvaležna za kakšno idejo!
Noel
Ups Nikita. Ta je pa "kruta". Ne dvomim, da se Noela ne poslužuje te metode.
Noela, jaz v DM-u kupujem vložke za čevlje. (njihova znamka) Imajo jih v dveh velikostih (do 40 in nad 40). Mislim, da so iz celuloznih vlaken. Pakirani so v škatli po 8 parov. Zelo dobro vpijajo vlago. Zraven lahko kupiš tudi sprej za čevlje ali pa sprej za noge. Vložke po nekaj dnevih zamenjam z novimi, stare pa odvržem. V družini jih uporabljamo vsi. Sem zelo zadovoljna. Čevlji nam sedaj služijo mnogo dlje. Seveda je najbolje, če jih začneš uporabljati že pri novih čevlji.
Za stare pa poizkusi tudi s kisovo rastopino ali alkoholom, nato pa jih dobro posuši.
![]()
haj!
Umivanje ali ne - ne vem, kaj dajo proizvajalci čevljev v maso, da včasih čevlji tako smrdijo, noge smrdijo, če pa si povabljen na obisk je pa bolje, da vse odpoveš! Resno!
Ob vsej ponudbi obuval so tudi taki, ki imajo le en del usnjen, drugo pa pač ni. Vedno pa vsi le nimamo toliko denarja, da kupiš ful usnje in kaj vem kaj še vse.
Eni moji škornji so tako smrdeli, de sem jih vsak dan puščala (po prihodu iz službe) na balkonu. Na koncu sem obula eno jutro ene druge čevlje, na škornje pozabila in glej - po verjetno 3 mesečnem luftanju so še vedno imeli vonj.
No, sedaj uporabljam Secret key stick, anti perspirant & deodorant.
Namazala sem nove čevlje od znotraj, tudi natikače in po kopanju,oziroma zjutraj, še noge. Tako! Pa ne smrdim več in lahko grem h komu na obisk!
titta
Noel, razumem, kako je to, ker imam tudi jaz tak problem. Jaz natikače in sandale kar pogosto perem ali očistim z vodo in milom, zjutraj obvezno pošpricam s spreyem in stopala tudi izdatno pospreyam in čez dan večkrat zamenjam obuvalo. Trenutno uporabljam sprey od Avona in je kar v redu. Za čevlje pa je odvisno iz kakšnega materiala so odznotraj, pri nekaterih sploh ni problema, pri drugih moram pa kar vzdrževat čistočo, tako, da jih očistim, pospreyam in stopala tudi obvezno in redno po umivanju prej ko obujem čevlje.
Je pa to kar neprijetna stvar, ki je tisti, ki se jim noge ne potijo, ne razumejo.
lep dan
emilyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zvezdice alla Alfredo

Veganski sladoled z navihanci