pozdravljeni!dobila sem veliko fig, pa ne vem, kaj naj z njimi, ker vseh ne bomo mogli pojesti?ima kdo kakšen prwedlog? razmišljala sem, da bi jih namočila v žganju, ali ima kdo s tem kakšne izkušnje? hvala in lp
eka*
pozdravljeni!dobila sem veliko fig, pa ne vem, kaj naj z njimi, ker vseh ne bomo mogli pojesti?ima kdo kakšen prwedlog? razmišljala sem, da bi jih namočila v žganju, ali ima kdo s tem kakšne izkušnje? hvala in lp
eka*
Predlagam marmelado. Jaz sem jo delala ravno včeraj. Sem imela 10kg fig, nisem jih lupila, ampak sem jih kar dala v velik lonec in kuhala. Ko so malo razpadle, sem jih spasirala, da je šla ven večina pešk. Potem sem pa dodala 2 kg fruktoze (da je primerno tudi za diabetike) in kuhala še 1 uro. Fantastična marmelada.
V originalnem receptu se pa da 0,5 kg sladkorja (navadnega) na 1 kg fig.
Sonjamajamarko,
kaj pa če bi povabili ksenjako in se ( lahko z mojim ) avtom odpravimo k eki, da nam fige razdeli, ni fer, da se ona matra s pošiljanjem.
ežoj| ežoj je napisal/a: |
majamarko, kaj pa če bi povabili ksenjako in se ( lahko z mojim ) avtom odpravimo k eki, da nam fige razdeli, ni fer, da se ona matra s pošiljanjem. ežoj |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čarobna zelena torta

Gnetemo, pečemo in jih že jemo