| anamarija1 je napisal/a: |
O, jej, že vidim kako obrača učke Jade! lp! Anamarija |
Pa še kdo zraven ...
No, včasih jih skuham, ker jih imajo ostali družinski člani radi, sebi pripravim kaj drugega.
| anamarija1 je napisal/a: |
O, jej, že vidim kako obrača učke Jade! lp! Anamarija |
Pa še kdo zraven ...
No, včasih jih skuham, ker jih imajo ostali družinski člani radi, sebi pripravim kaj drugega.
Za slastne vampe v solati je pomembno, da so le ti dobro skuhani. Zrežemo jih na lističe , dodamo nalistano čebulo, sol, poper,olje, kis, ostale dodatke in začimbe pa po lastni izbiri in okusu. S koščkom črnega kruha so prav odlična hladna večerja.
Ko pa se odločimo za vampe po dunajsko, mesarja prosimo za "ta debele vampe", ki jih z dodano jušno zelenjevo dobro skuhamo. Razrežemo jih na zrezke , jih paniramo in ocvremo . Z rezino limone , tatarsko omako in skledo solate so krasna večerja ali kosilo.
Marelica, upam da ti bo teknilo !
Lep pozdrav vsem!![]()
Prav lepe in že očiščene vampe sem našla v Azijskem marketu, kuhala približno 20 min. v pokvarjenem ekonomu (dragi bo imel spet delo menjat dihtunge). Napa je laufala s polno močjo, ekonom sem pa odprla na balkonu in počakala, da se vse lepo ohladilo.
Poleg tega sem istočasno pekla čokoladni kolač s svežim ingverjem, tako da smradu res ni bilo.
Hvala za pomoč.
| cellnet je napisal/a: |
| kaj si pa potem naredila s kuhanimi vampi? ;)cellnet |
Kot vedno po tržaško, kar po Ivačiču.
Vidi, vidi, Ivačiča poznajo tudi v Ameriki!![]()
mambica, nekaj ni v redu s tvojo tipkovnico namesto ![]()
![]()
ti izpiše
.
In od kdaj so šolske kuhinje kriterij, kaj je dobro in kaj ni? Mi lahko poveš, zakaj jih ne smejo več kuhati?
Če česa ne maram, tega pač ne maram, ne čutim nobene potrebe, da to vesoljnemu svetu objavljam.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Debeli špageti s poletno zelenjavo

Piščančja juha s tortelini