Off topic: Vendy, menim, da nas večina misli, da si dobra, res pa je, da se steboj ne moremo ravno vedno in v vsem strinjati. Kdor pa je želel, se je iz tvojega pisanja lahko marsikdaj veliko naučil.
rrr
Pašta s pivom in slanino
Off topic: Vendy, menim, da nas večina misli, da si dobra, res pa je, da se steboj ne moremo ravno vedno in v vsem strinjati. Kdor pa je želel, se je iz tvojega pisanja lahko marsikdaj veliko naučil.
rrr| ribaracarak je napisal/a: |
Off topic: Vendy, menim, da nas večina misli, da si dobra, res pa je, da se steboj ne moremo ravno vedno in v vsem strinjati. Kdor pa je želel, se je iz tvojega pisanja lahko marsikdaj veliko naučil. rrr |
Se podpišem...
Vendy jr. spoštujem zato, ker ji uspe, da jo kulinariki takole čedno ogovarjajo in vikajo, naslavljajo z 'gospa'... tudi če kdaj dvigne perje in razburi občinstvo... kapo dol, mejdun. (pa da me ne bi kdo zdaj vikal tule, mi ni do tega) ![]()
Vendelina jr.
Torej se iz napisanega lahko izpeljejo naslednji zaključki:
Ni pametno jemati kredit vezan na 1M EURIBOR (načeloma naše banke ponujajo kredite vezane na 6M ali 12M EURIBOR (tuje banke pa lahko tudi na 3M). V tem primeru odpade mesečno obveščanje kreditojemalcev.
Pametno je že v fazi informiranja pridobiti vse podatke o stroških kredita, ki so lahko: str. odobritve kredita, str. vodenja kredita, str. sklenitve notarskega sporazuma-hipotekarni kredit (plačilo pri notarju), str.zavarovanja kredita.
V primeru najetja kredita s fiksno obrestno mero je treba biti pozoren predvsem na klavzulo v pogodbi, ki se pojavlja pri nekaterih bankah in gre nekako takole: višina anuitete se lahko spremeni v primeru večjih sprememb na monetarnem trgu. (!?)
V primeru najetja kredita vezanega na EURIBOR / LIBOR (spremenljiva obrestna mera) je treba vedeti ali bančni pribitek ostane enak celotno odplačilno dobo kredita.
In mimogrede še en nasvet: za božjo voljo, ljudje, ne jemljite kreditov na 30 let (če morate vzeti kredit na 30 let, potem si zadeve ne morete privoščiti).
In začnite mesečno dajati na stran denar (varčevanje) v višini, kot si predstavljate, da boste naslednjih 10, 15 ali 20 let odplačevali kredite in boste videli, če ste zmožni odplačevati dolg (marsikdo, ki operira samo s številkami, nima prave predstave, kaj pomeni dati npr. 300 EUR vsak mesec na stran (to je nekakšen povprečen obrok pri stanovanjskih kreditih)).
| bisagolf je napisal/a: |
| Gospa Rimljanka nikogar nisem tukaj popljuvala, včasih sem samo rekla svoje mišljenje. Saj smo "demokratična" kulinarika ali ne? In če se s kom zopet ne bom strinjala napišem svoje mnenje. bisagolf |
Daj, preberi še enkrat, kaj si napisala in kako. Nisem nikljer napisala, da si koga popljuvala, o kakšni silni vljudnosti pa tudi ne bi mogla govoriti. pa ne mislim samo te teme, spomni se one o prepisu tvojega dela hiše.........
Moja pripomba je, če jo prebereš, letela na vse tiste, ki skačejo v zrak, če kdo, še posebej Vendelina jr., kaj pove direktno (pa jih to najbrž zaboli). Potem pa čisto irno spet od taistih pričakujejo nasvete (in so spet "v luftu", če ti niso njim na kožo pisani.
Povsem odveč je uporaba izraza gospa. Upam, da ti je jasno, zakaj tako menim (če ne, poglej tulkin zapis).
Pinka, prav imaš, da poveš svoje mnenje.
Moja pripomba v zvezi z varčevanjem se je nanašala na višino zneska, ki bi ga lahko varčeval vsaj 5 let, namesto, da plačuješ obrok kredita.
V praksi bi tole izgledalo takole:
varčevanje: 350 EUR/mes je po 5-ih letih =22.657,78 EUR.
Za isti znesek kredita 22.657,78 EUR na odplačilno dobo 5 let bi plačeval na mesec: 449,71 EUR (s tem, da bi plačal pri odobritvi takšnega kredita še: 500,24 EUR stroškov...).
Razliko računaj sama...
Vse informativne izračune sem naredila na internetu... Vsem so dostopna.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pašta s pivom in slanino

Začinjene polnjene paprike s feta sirom