Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Dve porciji prosim! Pa pohitite! 

naor

Danes:   juha z gresovimi knedeljčki, meso iz juhe

ostanki    pečenih    reber

tenstan   , mehka solata

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Ponedeljek:                                              

Pozdravček!

Naute verjeli...........včeraj sem kuhat začela, me je mladina primorala  so se kar povabili............

Bila je: goveja juha z jajčnimi vlivanci, mrežna pečenka, tenstan krompir, mešana solatka, sladoled s smetano in jagodami, velik objemov in solza 

Danes:

krepka  goveja juha, govedina iz juhe, jabolčni hren, tenstan krompir, tud slikce še bodo.....sam ekran moram mal zbrisat, je še tako zamegljen........

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

Včeraj: losos, jogurtova-gorčična omaka, radič s čičeriko, krompirjem in jajcem, jogurtovi mafini z borovnicami

Danes: kremna juha (gomolj zelene, petršliljev koren in krompir), zeljne krpice.

Jutri: zelenjavno mesna rižota, rdeča pesa in čokoladni puding s čežano.

topsi
babka1951 je napisal/a:

Naute verjeli...........včeraj sem kuhat začela, me je mladina primorala  so se kar povabili............

Bila je: goveja juha z jajčnimi vlivanci, mrežna pečenka, tenstan krompir, mešana solatka, sladoled s smetano in jagodami, velik objemov in solza 

Danes:

krepka  goveja juha, govedina iz juhe, jabolčni hren, tenstan krompir, tud slikce še bodo.....sam ekran moram mal zbrisat, je še tako zamegljen........

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Draga Babka, saj ravno v objemu družine se celijo rane ...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: enolončnica s koromačem in čičeriko, polnozrnate palačinke

breskva

danes kitajski rezanci z zelenjavo (šampinjoni, zelje, korenček, brokoli, mlada čebula) in piščančjimi koščki in omako iz sojine omake, pekoče omake, sezamovega olja in riževega kisa

Pri nas pa smo jedli:

sobota: kisla repa, fižol in krompir v kosih z ocvirki, domače krvavice (prvič in verjetno tudi zadnjič to zimo), za rastlinojede še skleda solate.

nedelja: "prežganka" iz brezglutenskih kosmičev, jadranski lignji, krompir in zelenjava iz pečice, polnjeni šampinjoni.

včeraj: ker sem prišla pozno domov, le surova kisla repa z bučnim oljem, za posladek pa še suhe fige.

danes bom zopet pozna, zato bo radič v solati in pečene bučke.

neny111

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti