Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Tudi pri nas so bile pohane marele. Mi jih ni Hribovc dal, sem jih kar sama nabrala. Pa krompirjeva solata je bila poleg. Zame pa štorovke in makarončki v juhi.

pirnica

Tavžent-župa, (zelenjavna juha iz zalog), tenstan (pražen) krompir s peteršiljem in drobnjakom, polpeti iz faširanega (mletega) mesa od kurje juhe in ene pečenice, radič s krpmpirjem v solati, krem-šalca (kremšnita v skodelici). 

Kot vidite, sem sproti prevajala v slovenščino. Tole je bilo eno pospravljalno kosilo. Tudi krem-šalca, ker sem imela en ostanek listnatega testa. 

Katrca11

Danes: pirina enolončnica, palačinke

breskva

Včeraj: Mc´Donalds burger in sladoled

Danes: praženi šampinjoni s slanino, rezine črne rekdvice in zelje v solati s krompirjem.

NutellomAnka

Danes:   pasulj    s kranjsko ,    domač 

" Ko se zavedaš, da imaš veliko prijateljev, pa čeprav na daljavo, ti je toplo pri srcu."

Danes čemažev pesto s testeninami in mešano solato, jutri boranja, v soboto martinova gos (vem, da prehitevam), mlinci, rdeče zelje, v pečici pečena hokaido buča, česnova omaka, gibanica, vinček...

malaga

Mariniran    jezik,    .

dari

Krompirjeva musaka z mesom, papriko, korenjem... radič štrucar in

spodbe

Malo goveje juhe, veliko ješprenja (z lečo, špinačo, šampinjoni, grahom, paradižnikom...)

lp

mzm

Kje pa je vilica? Če ne bom kar s prsti, izgleda božansko!

Midva sva tudi jedla in to špagete bolognese in kitajsko zelje z vročim krompirjem v solati. Res super solata, prav užitno je tole zelje.

naor

Sporočilo je spremenil(a) naor dne 03.nov 2016 21:54

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti