Jota, pohane šnite (se ne spomnim, kako se bolj fino reče), pečen kostanj
pirnica
Jota, pohane šnite (se ne spomnim, kako se bolj fino reče), pečen kostanj
pirnica
| pirnica je napisal/a: |
|
Jota, pohane šnite (se ne spomnim, kako se bolj fino reče), pečen kostanj pirnica |
Jaz tudi ne, Pirnica, mi smo vedno rekli-pohane šnite-ne vem, meni čudno zveni, recimo, ocvrt kruh z jajci.
| pirnica je napisal/a: |
|
Jota, pohane šnite (se ne spomnim, kako se bolj fino reče), pečen kostanj pirnica |
Itak je boljše po domače, tako ziher vsi razumemo ![]()
danes goveja juha iz zaloge z vlivanci, pečen piščanec, pečen krompir, na pari kuhana zelenjava (brokoli, cvetača, grah) in zelena solata
Danes pri nas, zelo pozno kosilo:
goveja juha z govedino iz juhe in ribano kašo ter korenčkom
skutni štruklji z omako iz pečenih jabolk, kutin in izabele.
Imam odlicno idejo za kosilo! Sem kupila nojeve steake, je spet rejec pri nas. Pripraviš ga en, dva, tri. Popeces na vsaki strani 1 minuto in potem ponavljas, odvisno kaj zelis medium ali bolj peceno. Pazi, da ponev ni prevroca.
tamtom
MORA skuhat gobjo juho (ket tko Trixi hoče) in pa mešano rižoto..mal meska mal zelenjave....
A bo v redu Trixi ????
hribovc61
Včeraj pri nas: noro dobra kremna juha iz gomoljne zelene in krompirja,...res noro dobra, delal pa jo je mož, ki skoraj ne kuha ![]()
ter skutni štruklji z drobtinami.
Danes: pečen piščanec (polovička), riž jasmin in radič s fižolom
Jutri: puran v smetanovi omaki, ajdova kaša ter mešana solata (radič, zelje, korenje, koruza, jajce)
Lepo poldne vsem....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sreda: ![]()
![]()
Pozdravček!
| hribovc61 je napisal/a: |
|
A bo v redu Trixi ???? hribovc61 |
Ja, seveda komaj čakam na en krožnik zame. Jaz imam sicer zraven rada ajdove žgance, ampak tudi rižoto obožujem.![]()
No, kosilo zame je rešeno....
Drugače pa danes - ostanki makaronflajša za enega, mesni torteline sirovo omako, palačinke, mešana solata.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 26.okt 2016 13:20Trixi, dobra si, da dve južne kuhaš........
Jaz imam pa spremembo plana za kosilo. Bojo kar tortelini z paradižnikovo omakco
......ne lub se mi packat......![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoča paradižnikova juha

Moje štručke