Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes na sporedu spet pizza (odkar so sli skoraj vsi otroci od doma, imamo kar naprej ostanke.....  se vedno se nisem naucila kuhat samo za 3) 

zvitorepka

Kakšnih 40 let je minilu, ko sem prvič jedla jagnjetino. Bili smo v Bosni na sindikalnem izletu in dobili za večerjo jagnječjo pečenko. Kolikor se spomnim se nam ni zdelo, da bi bilo karkoli narobe z jedjo. Ampak eni smo posledice večerje čutili že ponoči, drugi prihodnje dan, ko sta avtobusa (bilo nas je okrog 100) morala ustavljati na najbolj nemogočih mesti na poti na Kozaro. Takrat sem rekla jagnjetina enkrat in nikdar več.

Včeraj pa je sin prinesl domov lep kos jagnjetine in na njegovo željo sem danes le to spekla. Malo sem pokukala po receptih na kulinariki, malo sem delala po občutku in rezultat je tako dobra pečenka (za prste polizat), da bo pri nas prav gotovo še na jedilniku.

Malo sem nasmetila, upam da ne bo preveč moteče.

Prijetno sobotno popoldne

regica

Sobota:                                       

Pozdravček!

Amelia je napisal/a:
Oj, lisicka kako prijetno te je zaslediti. Inspiracija za kuhanje je tvoj tedenski meni in pecenice (okrevam od operacije srcnih zil ne smem teh dobrot vec uzivat, toda regrat in motovilec bo pa super, da se zile ponovno ne zamasijo).

Amelia, zelim ti cimprejsnje okrevanje!

zvitorepka
Katrca11 je napisal/a:
Lisička, skrij to pohujšanje,  , drugače boš nenajavljene obiske dobila!

Katrca11

Sporočilo je spremenil(a) Katrca11 dne 16. 2016 12:39

Dobrodosli

zvitorepka

Danes: kuhani njoki z maslenim grahom, koruzo in , marinirane in začinjene piščančje prsi (medaljoni) na žaru, zelena solata (radič, endivija, kristalka, ta mehka - malo (z)mešano ), vanilijev sladoled s svežimi jagodami in malinovo polivko s smetano,

Katarinči
lisicka je napisal/a:

Dobrodosli

zvitorepka

Emmmm, kam naj pridemo, manjka naslov ...

Katarinči
Katarinči je napisal/a:
lisicka je napisal/a:

Dobrodosli

zvitorepka

Katarinči

Za devetimi gorami, za devetimi vodami....

zvitorepka
lisicka je napisal/a:
Katarinči je napisal/a:
lisicka je napisal/a:

Dobrodosli

zvitorepka

Katarinči

Za devetimi gorami, za devetimi vodami....

zvitorepka

Katarinči

No, če smo natančni, je še precej več kot 9 gora in 9 voda........................

Danes pri nas: ni bilo kosila.

So nas pa prijazno postregli na eni turistični kmetiji pri Litiji (Pr Blaj), ričet je bil, tak, za vse, ne in mesojedce, ker je bilo meso lepo priloženo, pa si je vsak postregel sam. Obdarjeni smo bili tudi s sonce, vetrom, cvetjem, prijetnim klepetom,............sadkimi presenečenji...........

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti