Danes: pohane piščančje prsi, tenstan krompir, zelenjava na maslu in pečena paprika s česnom, bolj brzinsko, ampak zelo, zelo dobro ![]()

Jabolčna pita s kokosom
Danes: pohane piščančje prsi, tenstan krompir, zelenjava na maslu in pečena paprika s česnom, bolj brzinsko, ampak zelo, zelo dobro ![]()
Danes pri nas:
čemaževo -
kremna juha s popečenimi kruhovimi kockami
pečena ![]()
vodni žličniki iz pirine, pšenične moke in ovsenih kosmičev, zabeljeni z ocvirki
radič, regrat in motovilec v solati, z jajcem, česnom in
oljem
pred in po kosilu pa delo okoli hiše, na zmernem soncu s čisto malo vetra
| rimljanka je napisal/a: |
Danes pri nas: ... vodni žličniki iz pirine, pšenične moke in ovsenih kosmičev, zabeljeni z ocvirki ... |
Rimljanka, pri vas ste imeli imenitno kosilo. Lahko morda čisto na kratko napišeš, kako narediš vodne žličnike iz moke in ovsenih kosmičev? Prosim, kakšno je razmerje med obema mokama in kosmiči? Domnevam, da dodaš tudi jajca?
Vnaprej hvala in kuharski pozdrav,
KatarinčiNa kratko: eno jajce, 5 žlic mleka, sol, malo muškatnega oreška, zmlete mešanice popra in rožmarina, ene 5 žlic polnozrnate pirine moke, 4 žlice mehkih ovsenih kosmičev, 2 žlici bele moke. Razmešla sem, po občutku (če je pregosto, dodaš še kakšno žlico mleka), pustila sem kako uro (vmes sem bila na vrtu), zakuhala v vrelo, slano vodo. Danes delala prvič, po navdihu.
Bom še ponovila.
rimljanka
Hvala, rimljanka, se mi zelo dopade, "kratki" recept gre takoj v mojo beležko, le ocvirke bom verjetno zamenjala s hrustljavimi rezinami popečene slanine ali pancete, o, že zdaj ![]()
Petek: juha z bučk, rižev narastek z jabolki

Sobota: pisana rižota, mešana solata
breskva
piščančj obara in palačinke z marmelado
BalenkaVčeraj meso po dunajsko, pražen krompir, mešana solata, jabolčni zavitek
Danes goveja juha z rezanci, bolognese omaka, paradižnikova omaka, zame s škampi, mešana solata ( regrat, motovilec, zeljna solata)
Kjer je volja, tam je pot. Trixi![]()
![]()
![]()
Danes: pohane
kračke, prazen
, kristalka.
![]()
Pri nas danes pomladno, čistilno...
čemaževa juha s korenčkom, pire krompir, koprive kot špinača, kuhano jajce, solata iz zelja in radiča
,
jutri bo koprivna juha in zelenjavni zavitek ( paprika, por,čemaž, malo piščanca v listnatem testu), kitajsko zelje v solati![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Toscanska panzanella