| Katarinči je napisal/a: |
| Včeraj: Danes: juha in meso kot včeraj (natančneje, od včeraj |
Berem tvoje jedilnike in pri vas je kot v gostilni. Čestitke z pridnost in seveda dobre jedce.![]()
![]()
![]()
| Katarinči je napisal/a: |
| Včeraj: Danes: juha in meso kot včeraj (natančneje, od včeraj |
Berem tvoje jedilnike in pri vas je kot v gostilni. Čestitke z pridnost in seveda dobre jedce.![]()
![]()
![]()
| Trixi je napisal/a: | |
Berem tvoje jedilnike in pri vas je kot v gostilni. Čestitke z pridnost in seveda dobre jedce. |
Oh, Trixi, zdaj mi je pa hudo nerodno, daleč od tega, da bi bilo pri nas kot v gostilni. Včasih svojim jedcem res naredim uslugo in naredim "dva menija", kadar se meni zalušta kakšna jed, ki je oni absolutno ne morejo videti, kaj šele, da bi jo jedli.
Sem šla malo brskat nazaj po svojih objavah, pa se mi zdi, da moji jedilniki res niso nič posebnega, spomnim se celo neke Trixi, ki je spekla kar dve (!) različni torti na isti dan ...
. Kakorkoli, čeprav se ne oglasim vsak dan s svojim prispevkom na tej strani, občudujem imenitne kombinacije jedi na jedilnikih, ki jih
KulSlo vsakodnevno pridno pišete in fotografirate. Ideje in izvedbe so pogosto prav božanske in jih z največjim veseljem pohopsam
in se nato znajdejo na našem domačem "gostilniškem
" krožniku.
Trixi, tebi in vsem članom in članicam KulSlo, ki vestno objavljate na tej strani, pa želim še veliko kuharskih in kulinaričnih užitkov
Juha, koščki svinjine v korenčkovi omaki, pečen mlad krompir, kislo zelje.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Katarinči, očitno imava nekaj skupnega, da crkljava najdražje in skrbiva, da vsi uživajo v hrani, ki jo imajo radi. Kolikor je možno. ![]()
Pri nas smo danes kosilo preskočili zaradi žalostnih dogodkov- le narezek za sorodnike, zvečer pa je bila goveja juha z rezanci.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Za kosilo bo govej ragu, domace testenine, mehka solata in za sladico breskvin clafutis![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: ![]()
![]()
![]()
domača pica
![]()
| satilon je napisal/a: |
| Za kosilo bo govej ragu, domace testenine, mehka solata in za sladico breskvin clafutis satilon |
Občudujem tvoj breskvin clafoutis na Zidu, škoda, da ga ne deliš z nami še tukaj ![]()
Danes pri nas: prežganka z jajcem, rizi-bizi s
, grahom in koruzo, ocvrta izkoščičena piščančja bedra po dunajsko (z
sokom), kristalka, radič, regrat v solati, za počez pa morda še pehtranka ali baklava, če bosta uspeli preživeti dopoldansko
...
)
Danes: pohane piščančje prsi, tenstan krompir, zelenjava na maslu in pečena paprika s česnom, bolj brzinsko, ampak zelo, zelo dobro ![]()
Danes pri nas:
čemaževo -
kremna juha s popečenimi kruhovimi kockami
pečena ![]()
vodni žličniki iz pirine, pšenične moke in ovsenih kosmičev, zabeljeni z ocvirki
radič, regrat in motovilec v solati, z jajcem, česnom in
oljem
pred in po kosilu pa delo okoli hiše, na zmernem soncu s čisto malo vetra
| rimljanka je napisal/a: |
Danes pri nas: ... vodni žličniki iz pirine, pšenične moke in ovsenih kosmičev, zabeljeni z ocvirki ... |
Rimljanka, pri vas ste imeli imenitno kosilo. Lahko morda čisto na kratko napišeš, kako narediš vodne žličnike iz moke in ovsenih kosmičev? Prosim, kakšno je razmerje med obema mokama in kosmiči? Domnevam, da dodaš tudi jajca?
Vnaprej hvala in kuharski pozdrav,
KatarinčiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro

Tortelini z bučkami in slanino