Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vceraj ostanki zelenjavne minestr in kruh. Danes musaka s krompirjem in mesana solata. Zacela sem peci krofe pa so ratale miske 

satilon

Danes bomo trije jedli govejo juho z rezanci, tenstan krompir, dunajce in zeljno solato s fižolom. Jedilnik je na željo posebne gostje, jaz bi bila zadovoljna tudi z zelenjavno juho. Včeraj je bil vsaj en krof preveč. 

Želim lepo pustno soboto!

naor

Danes:  sarma  iz zaloge,     v kosih,  krofi pridno vzhajajo.

mopsika

Včeraj goveje-kokošja juha z zlatimi kroglicami, eni s fritati, mesni polpeti, krompirjeva solata

Danes se kuha goveja juha, zraven bo najbrž pražen krompir in pečenka, zeljna solata in motovilec. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sobota:                                               

Pozdravček!

Če prideš ravno ob pravem času na kavo k sorodnikom, si deležen čudovitih, še mlačnih krofov.

Tako je kosilo malo pozneje kot običajno in preprosto: zabeljen fižol in solata iz regarta, motovilca, radiča in kupljene kristalke, s česnom in bučnim oljem.

Popoldasnki posladek bodo pa čaj z medom in smučarski skoki. Ne bo slabo.

rimljanka

Tole moram deliti, delam vsaj 1x na dva meseca, še vedno eksperimentiram z receptom, včasih zavijem v bananine liste, včasih ne, včasih kupim pasto, včasih jo naredim sama (iz kupljenih mletih začimb, nimam mašince za kavo mlet) Jem s solato ali tortillami ali na rižu.  

Ena od mojih treh najljubših jedi, kar sem jih kdaj jedla: Puerco  ali cochinita pibil. 

https://www.youtube.com/watch?v=gO8EiScBEjA

Tale anato smena naredijo marinado zelo oranžno. 

Vanja

Vanja v ZDA, zanimiva slika, kakšne barve!   Sem si ogledala postopek. Recept bi bil uporaben tudi za slow cooker.

Katrca11

Katrca, tukajle je še eden video, kako ga pripravljajo v eni restavraciji. Skoraj vse, kar je treba počasi peči v pečici se da pripraviti v slow cookerju. Še najbolj je razlika pri uporabi bananinih listov v vonju "kuhane trave" ali čist ta pravega japonskega zelenega čaja, ki se širi po hiši med peko. :) 

http://www.foodnetwork.com/recipes/cochinita-pibil-recip

Res, tale zadeva je noro dobra. 

Po treh in pol urah na 140 stopinj z vilico samo pritisneš na meso in je razcufano. Čist prehitro za večerjo (vaše kosilo):

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2016 20:29

Danes bom pripravila govejo juho z zdrobom in jajckom, piscancja prsa v omaki, domace skutine struklje, mesano solato. Za sladico pa se nekaj misk z nutelo 

satilon

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti