Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

pečenica, tenstano kislo zelje, kuhan krompir

Danes je le Martinovo, praznik, če že ne bo mladega pri nas, bo pa dušeno rdeče zelje, z jabolkom, brusnicami in ustreznimi začimbami, krompoir v koščkih in pečena raca (hvala, sosed, čeprav nisi Najboljši sosed, da si jo spekel). Ja, malo pozno, ampak, je pač služba bila prej.....................

rimljanka

Pri nas pa danes goveja juha z rezanci, pražen krompir, popečeni fileji piščanca in svinjskega zrezka, zeljna solata z motovilcem, endivijo in fižolom

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mopsika, jaz se dobro spominjam takih štrukljev, jih je delala moja stara mama, a sem bila še otrok in me ni zanimalo, kako jih pripravlja. Smo pa pri nas tudi kasneje večkrat jedli štruklje, kuhane v vodi in meni je bilo to zelo dobro. Novi časi so prinesli štruklje kot jih jemo zdaj, a sem prepričana, da jih kakšna gospodinja še vedno postreže kuhane in jih servira kot na juhi. Moja mama je tudi kuhala "vaser pocelne" na vodi, dodala "šnitlah"-drobnjak, to je tudi okus, ki ga ne bom pozabila. 

Jaz pa sem danes pripravila haše omako z njoki in zeleno solato z radičem in fižolom. Je bilo tudi dobro.

naor

Ja, Naor, res so bili dobri, drugič sigurno pridejo na vrsto sirovi, sedaj, ko obvladam vlečeno testo.

Sem se pa nanje spomnila, ko sem ugotovila,da mi je v skrinji zmanjkalo domače skute, v hladilniku pa dovolj jajc. 

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 11.nov 2015 19:55

Danes: Pečena postrv, krompir, solata, kozarec belega vina za Martina, ledena kava in 

dobra družba!

Katrca11

Goveja juha z rezanci, čebulna bržola, pire krompir, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Vceraj zelenjavna corba, piskoti.

Danes bucna juha, pecena piscancja bedra, ajdova kasa z gobami, endivja in piskoti.

satilon

mopsila - hvala za info, sigurno jih bom enkrat naredila.

Imate mogoče kakšen trik v rokavu, kako iz narediti, da iz rogličkov ne steče ven nadev??

Ossi

Ossi, oprosti, nisem ti odgovorila na vprašanje...

Nadev ti ne sme biti preveč tekoč in ga ne sme bit preveč... Skratka, ko dam v rogljičke skuto, dodam samo rumenjak in malo soli. Marmelado pa zbiram tako, da je čim bolj čvrsta.

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti