alpska juha, pečen krompir, pohani sv. zrezki, paradižnikova in kumarična solata
![]()
![]()
![]()
alpska juha, pečen krompir, pohani sv. zrezki, paradižnikova in kumarična solata
![]()
![]()
![]()
Balenka, ko omenjaš pohane zrezke ... jaz sem v soboto, pri nas je bila pasja vročina, tudi pohala: zase piščančja bedra, za sina dunajske, za moža vratovino in še melancane, ki jih je jedel kot prilogo k pohani vratovimi . PA riž za prilogo. Kosilo, kot da smo bili sredi zime ali vsaj v jeseni ... Ampak teknilo pa je, tudi počitek po zasitnem kosilu ...
mamamiaPo celem tednu, ki je bil bolj lahkotno naravnan, so moji iskali meso in evo, ustregla sem jim. Nihče se ni pritoževal. ![]()
![]()
![]()
![]()
Danes pa so nam zapasale tople kumare s krompirjem (kot enolončnica).![]()
![]()
Ponedeljek: ![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
![]()
![]()
![]()
Danes: zabeljen stročji fižol
in
, paradižnikova solata, ostanki sv. reber
, rolada
,
breskve.
![]()
Danes goveja juha - za ene z zlatimi kroglicami, za druge z rezanci, musaka, zeljna solata in zelena solata s fižolom
Zame poleg juhe, škampi na buzaro na solatni posteljici in kruh za pomakanje![]()
In seveda končno svež zrak, idealen za delo, vrt pa počiva.![]()
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
| Dragička je napisal/a: |
Ponedeljek: Pozdravček! |
Dragička, kakšno vino uporabiš za jetrca? Ful jih imam rada, pa bi jih kdaj pripravila še kako drugače kot pražena.
Blanchy, na maščobi sem prepražila dve čebuli, narezani na kolobarje. Prepraženo čebulo sem odmaknila na rob ponve, temperaturo dala na močno ter gor vrgla jetrca narezana na trakce. Na hitro sem jih pražila na močnem ognju približno 5 minut, dodala 4 režnja česna, nato zmešala z odstavljeno čebulo. Potrosila sem s pol žličke rdeče mlete paprike, eno žlico drobtin in dobro žlico »pomi«, premešala ter zalila z dobra 2 dl vina (se mi zdi, da je bila rebula). Na koncu sem še dodala kanček vegete, sol in poper. Pustila še nekaj minut, da je zavrelo... in veselo na delo...
Pozdravček!
Danes pri nas: Rjavi riž na rumeno (z veliko mešanice začimb za curry in kurkume), pikantna popražena zelenjava z nekaj koščki piščančjega stegna za "žmah". Za posladek "sladoled" iz zmiksanih banan, zmrznjenih borovnic, malin in robid.
Piščančja obara, glede na vreme paše...
testenincaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tiramisu

Galette z zelenjavo