Gravče Tavče ali Prebranac
Kosilo v 15 minutkah: Tortelini z naribanim sirom, pečene rezine jajčevca s česnom, zelena in paradižnikova solata.
Danes filana paprika iz zaloge za enega, hči navija za sataraš, sin bo navdušen nad paradižnikovo omako s svedrčki, jaz pa sem krožnik juhe in kasneje še eno mešano solato. Hitro pa vsi zadovoljni...
Kjer je volja, tam je pot. TrixiSe še kuha
:
zadaj v loncu se greje voda za široke rezance, v levem ni nič, za solato bo zadnja glava LL
lp
mzmSem dala prvič kuhat muškatno hobotnico v navaden lonec, zmrznjeno seveda, po 3 urah še trda. Čudo božje.![]()
Sem si mislila, tako majhna, tole šala mala pa jo nisem dal v ekonom....
Pa sem zato imela zelenjavno solato s sirom, konopljinimi, lanenimi, bučnimi, sezamovi semeni, orehi, pinjolami, češnjevcem, kar pa zadnje čase obožujem....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes: skutini cmoki z marelicami, vanilijeva krema z jagodami
Včeraj: juha, losos z meliso, pečen krompir, grah z mocarelo, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Danes fuži z mesno omako, zelena solata z rukolo
Zame hobotnica v solati.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Pri nas
torek: zelenjavna juha, skutni štruklji
včeraj: korenčkova juha z zdrobom, čevapčiči, dve skledi zelene solate ( za 4 jedce)![]()
danes: pečen mladi krompir, mesni sir, solata kot včeraj
tabudanes pita s tuno in mesana solata, jutri sv. dunajski, ponfri in mesana solata.
V soboto polnjena cebula z mletim mesom in solata z vrta, za sladico pa pehtranka s skuto
. V nedeljo lorenski kis in solata z vrta, pa se pehtranka, ce je bo kaj ostalo ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gravče Tavče ali Prebranac

Rezanci Barilla s slanino in gobami