Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ponedeljek:            

Pozdravček!

Babka, komot, sem naredila tako kot ti, s skuto in jabolki! Luštno je pripraviti, če se potem poje, ne pa da se valja tri dni in se matraš, ker ti je škoda stran vreči. Pa tokrat sem naredila testo, ki se kar topi v ustih, evo.

Tudi musako sem danes naredila v najmanjšem pekaču, vsak sva vzela en kos, še štirje so ostali. Kako bi moji vnučki to pojedli, pa so žal predaleč.

naor

Danes goveja juha z rezanci, rižota iz pečice, domača berivka 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Naor, uporabljaš kakšne skrivne tehnike, da se testo štrudlja kar topi v ustih? A ga pustiš, da se "lista"?

Pri nas za kosilo mladi krompir pečen v pečici in ogromna skleda zelene solate ter narezana domača klobasa.

http://www.kmetijaklepec.si/pages/o-kmetiji-klepec

Ne, vlečeno testo delam že dolgo, včasih mi rata malo boljše kot sicer in tokrat je bilo to to. Po dolgem času sem spet kupila moko farina univerzalno in že ko sem mesila, sem imela dober občutek. Dala sem malo več vode, olje kot sicer, mesila sem pa kar dolgo. Počivalo je več kot dve uri in nič drugega. Vleklo se je kar samo, res bi lahko prebrala članek skozenj, če bi bil spodaj časopis in ne prt. Saj vedno naredim dobro, to lahko rečem brez lažne skromnosti, a včasih rata tako kot radi rečemo res super. Mislim, da je največ v moki. Ne rečem, da malo moraš imeti tudi občutka, a mislim, da je z dobro moko že pol narejenega,

naor

Jaz pa delam zavitke v glavnem le še po tem receptu in se tudi kar topi v ustih.

http://www.kulinarika.net/recepti/11969/sladice/jabolcn

mopsika

Jaz jajca za zavitek ne dam, dam ga, kadar delam testo za štruklje.

naor

Danes pa makaronovo meso in paradižnik v solati, kasneje ostanki jabolčnega zavitka.

tanjaj

Ni bilo dovolj LL, zdaj še jabolčni zavitek kot se šika, manjka le še fajn zapečeno, kar steče pri krajčkih

Danes: ajdovi štruklji, bučke s paradižnikom in baziliko ter pisana kristalka

lp

mzm

Imperij vrača udarec-dvojno!

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti