Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sreda:          

Pozdravček!

Pri nas pa vsak dan, že kar nekaj časa, vsaj en proizvod divje narave: regrat, čemaž, koprive.

Tako smo imeli včeraj bučkine polpete, popečeno polento s sušenimi paradižniki in koščki prekajenega šinjeka, v kosih kuhan krompir, popražen na čebuli, regrat v solati s krompirjem in jajčkom.

Danes pa bo čemaževa juha (ne kremna) z vodnimi žličniki (ampak brez vode, samo jajce in moka), pečen file postrvi, pečen krompir, regrat v solati z vročim fižolom.

pirnica

Piščančja obara z žličniki, pirina rižota z vršički pokalice, kuhan regrat s koščki mozzarelle, voda z limono.

daga

Pražen riž - s čebulo, porom, gobami, papriko, bučkami in jajcem.

Pipi Maj

Čemaževa juha, pica, motovilec.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Lazanja in paradižnikova solata. Za posladek domač štrudelj.

( imam težave z računalnikom in zato ni slik....bo treba novega...)

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes in jutri: nedolžna jota

kruh in pogostejši obisk hladilnika

lp

mzm

V nedeljo smo imeli prvi BBQ. Naredila sem flatbread in vsi so bili navdušeni. Zraven pa še perutničke, piščančje prsi, paradižnikovo solato, bučke, tzatziki...

http://www.myhomecuisine.com/2015/04/simple-bbq-flatbread.

cosmo

Od zgodnjih jutranjih ur delo na vrtu. Sem se ga prav najedla.

Danes: pečen sv. kare in krompir, malo omake še od predvčerajšnjim, mešana solata in sadje. 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Danes: svinjska ribica v smetanovi omaki z jurčki, kruhovi cmoki, mešana solata, piškotne rezine z orehi

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti