Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Zelenjavna enolončnica z mešanimi stročnicami.

RadaJem

Goveja juha, kuhana govedina, riž in vinski zos.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

RadaJem je napisal/a:

Zelenjavna enolončnica z mešanimi stročnicami.

RadaJem

Tudi jaz imam vrečko mešanih posušenih stročnic in me zanima, če si jih predhodno kaj namakala ali kar kuhala?

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Trixi, nisem. Kupila sem jih v Eurospinu in piše na vrečki, da namakanje ni potrebno. Prvič sem jih delala in so kar dobre, čeprav so bile ene malenkost prej kuhane kot druge. Sem jih pa posebej skuhala in šele kuhane dodala juhi, in ti priporočam, da tudi ti narediš tako, ker je bila voda od kuhanja čisto rjava. Mogoče to ni nič takega, ne vem, samo videti ni najbolj "apetitlih".

O pravilu, da moramo fižol soliti šele tik pred koncem kuhe, sem brala medtem, ko se je zadeva že kuhala (in sem jo, kajpada, solila že takoj v štartu), pa se je vseeno skuhalo in je bilo dobro :)

RadaJem

Danes goveja juhica, prata s čebulo in porov krompir.

Lp

ursiii

RadaJem, hvala. Tudi jaz sem jih kupila v Eurospinu, so tako mikavno izgledale, nalašč za enolončnico. Vem pa iz izkušenj, da je leča hitro kuhana, fižol pa ne. In bom tudi jaz precedila, saj pri nas izgled veliko pomeni pri novih jedeh. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

RadaJem, če je vrečka vsebovala fižol, je normalno, da je bila voda rjava in če si jo zavrgla, je odplavalo kar nekaj koristnih snovi

Danes: "Krvavica dobrih duš"

lp

mzm

Ojej :)

Ja, je bil fižol, in to več vrst. No, hvala, mzm, bom vedela za drugič. Kuhanju fižola sem se nekako vedno izogibala, pa zato tudi ne vem prav dosti o njem. Nekako mi bolj dišijo druge stročnice, denimo čičerika.

RadaJem

Danes: goveja juha z zlatimi kroglicami, krompirjev pire z zelenjavo in  steaki, namest sladkega je bilo nekaj bolj zdravega sadni smoothie...

hruška,jabolko,kivi,banana,ingver, med in limona

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

pasulj pri nas

majaos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti