Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Petek:      

Pozdravček!

Hrustljavo pečena polenta s sirom in baziliko, ratatuj.

RadaJem

Goveja juha z zdrobovimi cmoki, pečen kos teletine in piščanca, pražen krompir, solata, zacher rezine

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: tako lepo belo jutro.... rutina dneva zmotena...

Namest običajne kavice v bližnjem bifeju, je bilo treba najprej kidati...se prebiti...do ceste....

Moj dragi je dal vse od sebe, sem ga nagradila... vstala sem pred sedmo, redkogdaj, skuhala zdravilni čajček--- pobožala sem ga in mu dejala: " Hvaležna sem ti, že skoraj 50 let me prenašaš, nič ne de, če me več ne prepoznaš... tu sem in tu bom, do konca najinih dni...

Pol sem se pa odločila... danes bova imela: špinačo, pire krompir in jogurtove niške---

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Babka1951 je napisala:

Moj dragi je dal vse od sebe, sem ga nagradila... vstala sem pred sedmo, redkogdaj, skuhala zdravilni čajček--- pobožala sem ga in mu dejala: " Hvaležna sem ti, že skoraj 50 let me prenašaš, nič ne de, če me več ne prepoznaš... tu sem in tu bom, do konca najinih dni...

Babka,tako lepe besede, da so mi prišle

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 30. 2015 17:05

Tedenski jedilnik :)

Ponedeljek: ena kitajska variacija - riž z omakico iz teletine, brokolija, korenčka, čebule, stročjega fižola

Torek: golaž in polenta

Sreda: v pečici pečena piščančja stegna, pire, stročji fižol s koščki slanine

Četrtek: bučkina juha

Petek: zelenjavna rižota, losos in trska v pečici

Sobota: verjetno srnini zrezki v omaki, njoki, brusnični chutney

katka85

RadaJem, tudi midva sva danes imala polento s sirom za kosiloin se juho s tirolskimi knedli ter mesano solato

satilon

Te dni so v znamenju pečenic:

včeraj pečenica, kislo zelje, kuhan krompir

danes sarma

jutri in pojutrišnjem spet pečenice, enkrat s kislo repo (mogoče bom naredila kar joto) in enkrat s krompirjevo solato

Danes: polenta z zelenjavo in sirom, meso v omaki, mešana solata

breskva

@Naor, tele solatne zavitke (lattuce wraps) delajo tudi z mleto svinjino. Variant je ko smeti, rabiš pa kar veliko sestavin. Danes sem iskala nekaj drugega in sem našla na policah s kitajsko hrano tudi omako, je bila kar v vrečki. Sem navodila čitala: Vsebino poliješ po prepražanem mesu, ki si mu dodala na drobno nasekljano jabolko ali nasekljane water chestnuts (ne vem, kako se jim reče v slovenščini) in strte arašide. Res je odlično!

Midva ne prideva na zeleno vejo: Včeraj spet ena biznis večerja, pa je bila zame samo solata, ki jo bom danes ponovila.

Danes večerja s par prijatelji pri nama:

Za začetek narezek (sem sama pripravila artičoke in marinirala mocarelo) in hrustljav kruh zraven, caprese crostini wannabe (namesto mocarele  spenjena filadelfija sirček in mlad kozji sir. Potem za mizo kremna gobja juha, škampi in gres. Sem kar živčna, ker so vsi rojeni "lokalci" in jim je to ena najbolj poznanih jedi, samo jaz imam eno jeklo v žaru, bi lahko rekli. Mešana solata  s popečenimi hruškami, karameliziranimi pekani, combozola sirom in vinaigrete polivko. Za konec: Tiramisu v kozarcu, mešano jagodičevje s smetano po želji, grozdje.  

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 31. 2015 04:48

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti