Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes čufti in pire krompir!

tanjaj

naor je napisal/a:

Včasih smo jih večkrat cvrli v fitezi, potem so pa prišli časi, ko smo se začeli zdravo prehranjevati in smo fritezo upokojili in dunajce spekli samo še za velike praznike. Skoraj nikoli. Enkrat se je mož ojunačil in jih spekel na masti samo za naju in to sta bila daleč najbolša dunajca sploh. In zdaj tista dva na pol leta spečeva brez slabe vesti lepo na domači svinjski masti. Malo, a dobro, pravijo. Sem pa vedno bolj prepričana, da se dela čisto nepotreben halo okoli zdrave hrane, sploh če kuhaš doma, nabavljaš sezonsko in domače. Človek sploh nima več užitka jesti, saj imaš občutek, da ti nekdo ves čas stoji za vratom in žuga, tega ne smeš, onega ne smeš. Ah, pa sem povedala, kaj me teži.

naor

Draga moj anor, klinc gleda pretiravanje in obsedenost z zdravo prehrano. Kaj pa je to - zdrava prehrana? A me bodo trije dunajci na leto, pečeni  v svinjski masti, spravili s sveta? Če verjameš, ja. Če ne verjameš, NE. In jaz ne verjamem. Verjamem v zdravo pamet in s tem tudi v razniliko prehrano, v kateri ničesar ne manjka. Ne maščob (ki hrani daj.ejo okus, telesu pa energijo), ne OH, ne beljakovin. Vse ostalo je blablabla. BLA.

Danes sva si z limnol provezali dušo - malce maščob, OH in bolj malo beljakovin, kar nekaj sladkorja, pa temen čaj, Sladkan zame, jasno. Čisti užitek. 

mamamia

tenstano zelje z makarončki (ala zeljne krpice), pečenica in pire krompir za zbirčno Metko

Balenka

Prav imaš, se popolnoma strinjam.

naor

Popolnoma se strinjam 

Pozdravček!

Danes ričet in črna redkev s fižolom,

jutri polnjene paprike, pire krompir, kislo zelje s fižolom.

aninaa

Kropmirjeva musaka z dodatkom pora in sira (po Rudolfu), solata.

Sonja

Bravo, naor in mamamia! Tako se govori in tudi dela!

daga

Sreda:               

Pozdravček!

Danes:  sarma, domač kruh

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 28. 2015 12:40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti