Juha, sv. zrezki v omaki, pečen krompir, kuhana zelenjava, motovilec.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
Svedri s parmezanovo kremo
Juha, sv. zrezki v omaki, pečen krompir, kuhana zelenjava, motovilec.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Včeraj in danes: nedolžna jota
kruh, danes še palačinke s slivovim džemom, da ne pademo v švohost![]()
lp
mzmV ponedeljek makaronflajš, dušen brokoli in cvetača namesto solate
včeraj zelenjavno-gobja-mesna enolončnica (sem praznila hladilnik in zmrzovalnik), ki bo še za jutri in svež pečen kruh
danes mesna štruca, brstični ohrovt s slanino, česnom in parmezanom (pečen v pečici) in pire iz brokolija in cvetače
jutri bom poleg enolončnice spet spekla kruh
v petek pa riba (oslič) po kitajsko (prelit s sojino omako, ingverjem, česnom, riževim kisom in sezamovim oljem), riž in brokolijev stir fry s česnom in sezamovimi semeni
Danes: kruhovi cmoki, piščančji paprikaš, solata, rogljički
Je bilo danes in bo še jutri ![]()
musaka in zelena solata, Švedski piškoti
Pečen krompir z zelenjavo v pečici, veliiika skleda radiča in endivje.
Pospravljalna varianta: piščančji ajmoht ( piščanec je samo mimo šel, malo ga je ostalo od včeraj, v glavnem sama zelenjava iz skrinje), kvašeni skutni štruklji s krompirjevim testom iz včerajšnjega pireja, (porabila sem ostanke moke že zmešane s kvasom Garant, prima rahli so ratali) motovilec s krompirjem v solati.
Ali kdo zna hitro očistiti motovilec? Ni čudno, da je v trgovini tako drag.
Katrca11Jaz ga najprej operem, potem pa poščipam koreninice, ki štrlijo v zrak. Če pa kakšna ostane, se pa ne sekiram.![]()
![]()
V trgovini je lep,ker raste na vodi. Doma pa res traja čiščenje ampak je dober ![]()

Jaz ga ne pulim na vrtu, ampak z nožem odrežem. Je dosti manj dela, še odvečne liste stran dat.
Za danes kuham govejo juho, zraven verjetno kak riž...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Milijonska juha