Dane: zrezki v naravni omaki, pražen krompir, solata, angelski keksi

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Dane: zrezki v naravni omaki, pražen krompir, solata, angelski keksi
Nekaj mi je uspelo poslikat:
Namesto rož:

Kruh (ga sploh nismo jedli)

Odišavljena toskanska pita (ta ni bila za nas, so mi pa poslali tekst, kako je bila dobra).

6 kilski puran napolnjen z jabolko, kosom cimeta, čebulo, rožmarinom. Korenček zgolj za podporo, da ni visel na eno stran. ![]()

2 uri in 15 minut kasneje:

Brusnice z jabolkom in pomarančo.

NArastek iz kruha, sladkega krompirja, pršuta in pora, prelito z jajci, smetano/mlekom z dodanim parmezanom.

"lep" krompirček. Sliko sem posnela preden sem ga isto malo posipala s parmezanom.

Če pozabiš naštimat alarm in se zaklepetaš, se za moj okus malo preveč zapeče.

Eden od dveh štrudlov.

Juhe, zelenjavnih jedi in creme brulee mi ni uspelo poslikat. Popili smo 7 ali 8 steklenic piva (.3) ter eno in pol buteljke rdečega vina, nič gaziranih pijač, liter kisle vode (samo jaz. Tiste, ki me ponajo vedo, da to zame ni nič) in nekaj litrov navadne vode iz hladilnika. Čisto na koncu smo imeli štirje še požirek Jim Beam-a. Ostankov ni skoraj nič. ![]()
@mojezlato, verjamem ti, da ti pumpkin pie ni bil preveč všeč. Za moj okus ga američani čisto preveč odišavijo. V bazo sem dala recept za pito iz sladkega krompirja, ki je na isto višo kot bučna, samo jaz jo precej manj začinim.
Vanja
Vanja: Vesel ZAHVALNI DAN za nazaj. Sem čisto pozabil!!![]()
Se pa sedaj, pred veselim decembrom ter družinskim praznikom se enkrat spomnim Ežoja.
Naj mu bodo dnevi naklonjeni, naj jih preživi v krogu družine, naj uživa tako KULINARIČNO kot ZDRAVSTVENO in na še mnogo,mnogo let.
Ežoj...VEDNO OD VSEH NAS in NIKOLI samo od enega!! ![]()
![]()
Vanja, to pa je bilo za oči in želodec!!! ![]()
![]()
![]()
Petek:
![]()

Pozdravček!
Današnje kosilo: kuhan korenček, brokoli, por, čebulna omaka in pariško ocvrta svinjina.
![]()
![]()
![]()
Danes, pospravljanje hladilnika in omare: dušeno sladko zelje- belo in rdeče
, mlinci,
kranjska klobasa
, jabolčno-bučni zavitek.![]()
![]()
.
mopsika
vanja, čudovite fotke. vloženega precej truda v pripravo jedi
KULmladičiVanja, zelo si se potrudila. Upam, da danes uživaš in počivaš.
Pri nas je ta mlajša naročila konkretno hrano, ker ima žurko- zato dunajski zrezki, pomfri, zeljna solata
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: juha iz koromača in korenja, polži s sirom
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada

Piščančja stegna z miso pasto