Danes ohrovtova juha s krompirjem in popečenimi koščki kruha, piščančja rižota, zeljna solata z zeleno
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kitajski rezanci s piščancem
Danes ohrovtova juha s krompirjem in popečenimi koščki kruha, piščančja rižota, zeljna solata z zeleno
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: svinjski zrezki, šampinjoni z bučkami in smetano, njoki, solata
Danes: melancanini zvitki (eni polnjeni s sirarsko skuto, orehi in parmezanom, drugi z mozzarello, olivami in inčuni), pečen kunec
solatni tris (bučke, fižoleti, zelena solata), sestradani tudi kos do dva kruha
A ne, da je letos eno fajn poletje?
lp![]()
Odlično poletje, dokler si doma. Ko pa si na morju oz. se pripravljaš na odhod, te pa kar samo od sebe mrazi.![]()
Me je danes vprašala prodajalka, ko sem nekaj dokupovala za šotor, če si upam iti na
Upam! Nisem povedala, da ni stvar zame. A je skoraj kot da je zame, al pa še bolj, ker je za hčerko. Ta svet je narejen za pogumne, ne? ![]()
Zame kosilo: prežganka s kruhovimi kockami, lušt z bučnim oljem in solnim cvetom, ena čabata. Dovolj za tale letni čas.![]()
![]()
Naor, mi pa šele sedaj odhajamo na dopust in upamo na vreme. Je pa res pri nas najboljša paradižnikova solata in domač kruh. Letos bomo vzeli tudi kranjske klobase. Želja najmlajšega.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes Salad Niçoise, na žalost je tuna (sashimi grade) overdone. Namesto 30 sec. na stran se je pekla 1 minuto. Sem imela pomočnika, ki je skrbel za tuno (po mojih navodilih
), jaz pa za preostali del solate. ![]()

Rabim tečaj, kako poslikati solato, da bo izgledala seksi. Tole zgoraj ne izgleda nič kaj... ![]()
Vanja
Za mene, vsaj trenutno, ni nič boljšega za opoldansko košto (beri: KOSILO), kot pa sledeče zadevice na tisoč in en način.
Neverjetno, da sem se kar nekaj let otepal, teh, od pridnih putik, danih daril oz. superživil.
I JUST CAN'T GET ENOUGH![]()
Torek:
Pri moji zlati prijateljici Klavdiji na klepetu, pri čemer sva si še naredila domača jajčka z sveže mletim čilijem in domačo čebulJ![]()

Četrtek:
Ena najbolj skrbno pripravljenih specialitet. Od Chefa iz Lumbuškega nabrežja LUKECA, pripravljena GURMANSKA POČASI PEČENO/DUŠENA UMEŠANA JAJČKA;
"Jajčka 35min, na način šefa kuhinje" ![]()
![]()

In že spet sem lačen...samo pogleda fotke pa---> ![]()
![]()
![]()
Danes: polnjene paprike,pire s krompirjem
in korenjčkom
solata iz kumaric
.
![]()
mopsika
Danes: sir za žar na posteljici iz solate
Včeraj: zelenjavna obara
Predvčerajšnjim: velika solata z kosom popečenega kruha
Sedaj pa odhajam na morje pogledat kako je vreme :), dobro da imamo do glavnega dopusta še 14 dni :).
testenincaDanes goveja juha z zvezdicami, pečeni kosi piščanca, telečji kare, pečen domač krompir, zeljna solata iz domačega zelja, paradižnikova tudi domača....
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski rezanci s piščancem

Evitine Jakobove pokrovače