Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Šta fali?

Pri nama danes goveja župca, pomfri in meso iz juhe, radič in pehtranova  potička.

naor

Včeraj njoki v omaki z gorgonzolo in šampinjoni, solata.

Danes pasulj z rebrci.

Lp

ursiii

Juha, piščančji zrezek s karamelizirano čebulo, zdrobovi cmoki, solata, sladica.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Kislo zelje, kisla repa, pečenice in v kosih krompir.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Pri nas pa velikonočno kosilo.

Predjed: namaz iz skute, vodne kreše + dodatkov v paprikinem obročku in mlečna pletenička

Glavna jed: šunka v testu, jajčne miške, hrenova omaka, skuta s čebulo in drobnjakom, mešana solata

Sladica: profiteroli

Mi jemo velikonočne dobrote danes ne moremo zdržati :) Moram reč, da mi je vse zelo lepo uspelo tako po okusu kot izgledu :)

testeninca

danes rižota zmešana z ajdovo kašo, notri paprika in piščanji mesek, zraven zelena solatka:

angie :)

testeninca je napisal/a:

Predjed: namaz iz skute, vodne kreše + dodatkov v paprikinem obročku in mlečna pletenička

Glavna jed: šunka v testu, jajčne miške, hrenova omaka, skuta s čebulo in drobnjakom, mešana solata

Mi jemo velikonočne dobrote danes ne moremo zdržati :) Moram reč, da mi je vse zelo lepo uspelo tako po okusu kot izgledu :)

testeninca

Bistvo Velike noči ima za Kristjane velik pomen, za vse ostale pa se je to spreobrnilo v užitek dobrot.

Mi bomo imeli jutri dan Praznik in vse ostale dobrote...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Enako Trixi v vsem tvojem napisanem

jaša

Trixi je napisal/a:

testeninca je napisal/a:

testeninca

Bistvo Velike noči ima za Kristjane velik pomen, za vse ostale pa se je to spreobrnilo v užitek dobrot.

Nihče vam ne odreka te pravice, kakor tudi 40 dnevnega posta pred tem ne, pogani pa lahko že danes uživajo(mo), če jim paše, dela prost dan je za vse.
Mimogrede, zakaj kristjani z veliko?

Danes bo: pizza, pa ne doma.
lp
mzm

Trixi je napisal/a:

Kristjani imajo/mo praznične dni že od Velikega četrtka, pa vse do ponedeljka (pa Bela nedelja je tudi praznična, vsaj za botre innjih  krščence/birmance). In tudi oni, od nekdaj, imajo užitek od dobrotah, bi rekla, da nekdaj še bolj. Se ve, čemu.

Kdaj kdo (in zakaj takrat) nekaj je in pije, je pa njegova stvar. Če ne drugega, kdor ima jutri delovni dan, si bo pač velikonočno koslilo privoščil danes ali v ponedeljek ali..............v krogu družine, ki se zbere, ko se lahko zbere.

Danes smo pri nas jedli ubrusen močnik na suhi juhi, popopran in posut z drobnjakom. Ker je bila krača prava, iz klasične salamure in klasično prekajena, je bila jed izborna.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti