Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja, no, saj se me nič ne tiče, ampak pri vsej doslednosti Kkristjani, vzdržni do nedelje, včeraj niso rili po zmrzovalnikih za mesno omako in kranjskimi klobasami, ne?  Verjetno so brez velikega pompa kuhali prežganko ali krompirjevo župo. Pri nas so bili danes šparglji z jajci, jutri bo pa šunka v testu. Potica pravkar kipi v pekaču in če bo vse po sreči, bo do jutri počakalo še par koščkov za zajtrk, za vsakega eden (se pa ni zanašati, zna biti, da jo bo tako kot že marsikatero vzela noč).

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 19. 2014 18:07

Pri nas danes piščančja nabodala, pečen krompir (navaden in sladki), praženi šampinjoni in pražena paprika z bučkami.

Jutri pa šunka v testu, obilo zelene solate s pirhi in za sladico pinca (za otroke pa menihi in čokoladna jajca).

Kosilo je bilo čisto v znamenju velike noči.

Balenka

Danes smo praznovali babičin 80. rojstni dan;

jaz sem jedla gobovo juho, lignje na žaru, polnjene s kozjim sirom in slanino, berivko s fižolom in česnom in kos čokoladne torte iz najboljše slaščičarne iz Trnovega.

Jutri greva najverjetneje na pico.

Odkar je ta druga stara mama bolj slabega zdravja in odkar je umrla moja mami, nimamo več velikonočnega zajtrka ob nedeljah. 

Bomo pa zato imeli velikočni narezek v ponedeljek popoldne pri babici.

Sporočilo je spremenil(a) shari2007 dne 19. 2014 23:54

Zakaj se toliko nevzdržnosti pojavi tu ??? in to prav od članic, ki se sploh ne oglašajo redno

Pri nas včeraj ni bilo kosila, smo imeli vzrok zato, namesto pripravljenega današnjega zajtrka, čeprav sem jaz zaprisežena ateistka, v moji mladosti smo pirhe in potico imeli, ampak smo zaradi idealov mojega očeta, to skrivali... sem se res potrudila, da moje domače presenetim, ampak potem se je tako drugače končalo... nekaj tega, kar sem pripravila, bo končalo v bolnišnici, nekaj v domu starejših občanov, nekaj pa pri Kraljih ulice Lepe praznike, imejte se radi, zavedajte se, vsak nasmeh v dnevu, šteje

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Nedelja:          

Goveje - kurja juhica z rezanci in grizovimi knedlčki;

čičerikin pire, puranja pečenka;

zelena solata

Pozdravček!

@trixi: tisti fileji res niso bili videti njam, je prekajena haringa ( slanik ), kupljen za pokušino. Tudi po okusu ni bila za vzdihovat.

@marijan drugi: pa šta joj fali, kot reče naor ( in če odmislim tisto, kaj sem napisal trixi ).

Danes:

ežoj

Pozdrav svima! 

Več nekoliko godina pratim stranice Kulinarike, posebno ''Kaj jutri za kosilo'' tako da se ovdje osjećam kao domaći.

Sorry zbog sh. jezika jer moj slovenski je veoma loš, ipak, nadam se da me razumijete (ja vas odlično). Ukratko o sebi:

Imam ''prilično'' godina -  rođen sam, živim, a sve su prilike da ću i umrijeti u Sarajevu (mada ne tako brzo), a Vi... pa Vi ste mi uz duboko uvažavanje... velika ''razbibriga''. Nastojat ču da ne budem mnogo dosadan.

Za sada toliko,

ugodna večer!

marijan2

Marijan2, dobrodošel na naši Kulinariki.

Pozdravček!

Marijan2, dobrodošel! Veseli bomo, če nam boš predstavil kaj iz tvoje kuhinje.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti