Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Midva sva ravnokar pojedla sirno-brokolijevo juho s čemažem, kasneje bom naredila pa piščanjčje fileje s paradižnikovo omako in sirom v pečici, njoke v žajbljevi omaki, motovilec in regrad v solati.

Danes načrtovano nekaj drugega, po obisku vaškeg ribnika spremenjen načrt:

babka, a si videla: moj upokojenc mi nabavil olive!

ežoj

ežoj, videla, videla, preci

Danes: kot bi se nekaj z Dragičko menila 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

eta je napisal/a:

Babka1951, popravi me , prosim, če se motim. A so na sliki koruzni žganci z mlekom? Kakšna je pa zabela? Kar sline se mi cedijo, če je z ocvirki, tako kot v moji mladosti....ko se pogovarjam z znanci o tej jedi, vsi vihajo nosove nad kombinacijo....meni so bili pa tako slastni...
eta

eta, ne niso žganci, polenta na hitro je zabelila sem jo pa z ocvirki in dva koščka pršuta sta nekaj ostajala, potem zalila z vročim mlekom, njamiiiii, sem že dva dni sanjala, kako bi tole jedla. Moj pa polente in žgancev itak dol ne spravi, pol mora biti pa zanj nekaj drugega Je pa fajn, da si me na koruzne žgance spomnila, bodo kmalu na vrsti.

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Še vedno v prid zakonski sreči (če je samo to )

kajmak, mlada čebula, kruh, skleda kristalke, teran in voda

lp

mzm

Riž s porom in korenjem, pečene kračke in radič z regratom!

tanjaj

Pri nas danes korenčkova juha, ajdovi štruklji s skuto kuhani/pečeni v smetani in mleku, kompot iz malin, ribeza in jabolk- slastno je bilo.

tabu

Danes: goveja juha s palačinkami, vanilijev mlečni riž

breskva

Sreda, četrtek in petek. Razvajanju in uživanju ni ne konca ne kraja....Hvala za navdihe, veselje, pozitivne misli in še kaj!! 

Danes pa telečja obara z ajdovimi žgenki, umešano soljat in deci rujnega.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

danes pečena orada, radič s krompirjem za sladico pa kremšnita

lp

danica85

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti