Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mi smo danes imeli tudi pravo nedeljsko kosilo: "goveja" juha (v resnici je bila damjakova), pečenka divje race, golaž, krompir v kosih in solata z vrta: motovilec, radič in regrat. Za sladico pa smo imeli bananin kolač po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/1728/sladice/bananin-

yulchi

Danes: brancin, blitva s suhim paradižnikom, kuhan krompir, sočno pecivo

breskva

Včeraj: čemaževa juha, sardelice na žaru, blitva s krompirjem

Danes: zelenjavna juha, lazanja, solata

Jutri: jota

Sreda: juha, pečen piščanec, mlinci, solata

Četrtek: juha, zrezek v omaki, kukskus, solata

matejaoz

sobota: koprivina špinača, pire krompir

nedelja: goveja juha, lazanja: testo - palačinke, skuta, koprive in čemaž, pečena rebrca, motovilec

ponedeljek: gobova juha, lazanja še od včeraj, solata, sladoled z vročimi robidami

topsi

Ponedeljek: 

Čorbica, nekaj kot krompirjev golaž, ki to ni; zelena solata, radič, črna redkev, rdeča pesa

Pozdravček! 

Včeraj:
Prijeten nedeljski dan, prelepa KULISA sestavljena iz črnih oblakov, sončeka skozi njih, ter močnega vetra. Sprehod bil neverjetno romantičen.
Kuhanje in uživanje v ned.projektih; delala se je jabolčno-bananina-hruškova marmeljad z domačim sadjevcem, cimetom,klinči in limono. No, če pa sem že kozarčke pripravil in je pečica gorela, pa sem še hitro umesil MAKOV KOLAČIČ in hopa cupa še tegale spekel. BOŽANSKO!!! Stepena smetana, prava čokoljat ali pa kakšni dobri proteini namazani po vrhu + čaj ali pravi kakav. Razvajanje da te pobere!!

Za kosilo pa:

Pz špageteki
Polenta
Gorčična omjak z kurjo kračo
Itak da pravi parmezan in kisla smetana

Danes:
Ummm nom nom,njam njam.
- Motovilec,koruzika,radic rdeci,strucar,paprika rdeca,cebula....
-Ku skus,rdeci krompir,specli
- žlica domače masti v ponev, zelenjava, goveji srček in koščki kranjske: žlica kisle + žlica gorčice. Rdeča pikantna paprika in začimbe. Afterall, življenje je barvito kot začimbe.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Včeraj: 
Navadna Pizza, solata

Danes: 
Tunine tortilije

Jutri
Ne vem 

marcell

Danes bo goveja juha s knedlčki!

tanjaj

Sobota: poslovno kosilo ( jedi z žara )

Nedelja: pospravljanje ostankov od sobote

Danes: zelna čorbica:

ežoj

Včeraj goveja juha z domačimi rezanci, domači široki rezanci, zrezki v sirovi omaki z jurčki, mešana solata

Danes fritati v goveji juhi, rižota z zelenjavo in šparglji, dve vrsti omak iz mesnih trakcev- puranja in goveja, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 25. 2014 11:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti