Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ajdova kaša s hrenovko. (Kuhana kaša in na čebuli popečene hrenavke + kuhana kaša še malo popraženo in to je to)

Jap kuhamo na malo in uživamo praznike :) V kratkem napišem opis naših praznikov da opišem naše bistvo praznikov :) (manj kuhanja in več kakovostnega skupaj preživetega časa)

testeninca

Predpraznično kosilo, tudi slovo od dobrega prijatelja, ki odhaja za nekaj mesecev v tujino:

Gobova juha, srna v divjačinski omaki, zeliščna polenta in zeleni pire, zeljna in zelena solata ter narezana pečena rdeča paprika s česnom, za saldico hruške v rdečem vinuu z mini panna cotto:

mamamia

Danes skupaj, pozna malica in zgodnje kosilo

pripravljena je tudi že popoldanska malica in pozna večerja, kuhinja je pospravljena in za letos zaprta , ko bo moj lačen, se bo moral znajti na samopostrežni način

saj se hecam, ne bo mi uspelo, si pa želim

hladni bife: zelenjavni koščki iz baze, francoska solata, štefani pečenka s slanino, majhni dunajčki iz svinjskega mesa, ker pravijo, da pujsek mora biti, ker vedno s svojim rilčkom rine naprej, potice in piškoti vzeto iz zamrzovalnika, prav tako tudi sarma za jutri

Dragi fantje in dekleta,  in vsi, ki se srečujemo na tej naši priljubljeni temi:

Ničesar ne vidimo priti,

a vemo in čutimo vsi.

Nekaj od nas odhaja

in drugo nam sega v dlani.

Naj leto 2014 prinese obilo zdravja,

toplih objemov in duševnega miru. 

babka1951

Za kosilo goveja juha z vlivanci, dunajci, pražen krompir in mešana solata. Pa še francoska solata. Najstarejša hči je že odšla na silvestrovanje, druga pa bo še do večerje z nami. Midva bova sama, družbo bo delal sin, dokler bo zmogel...

Za večerjo imam pripravljeno:  pršut, olive, sir, francoska solata in zacher torta. Jagode, melona, kivi, penina in domači piškoti. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 31.dec 2013 22:20

Silvestrska večerja       

Telečje zarebrnice z jurčki (v papirnatem ovoju) /posnetka ni, preveč navzočih 

krompir v oblicah nadevan s sirom in slanino, kajmakom ter posuto s parmezanom; mešana solata  

Pozdravček    

Današnje kosilo je bilo pa po mojem okusu: goveja župca, riž kot ga naredi moja boljša polovica, pohančki iz svinjske ribice kot jih naredim jaz, zelena solata. Ostalo pa kasnje, ni več prostora, le morda za eno dišečo

Ostanite dobre volje in veselo naprej do novih zmag!

naor

Pri nas: sarm je že pogreta, čakamo na konec novoletnega koncerta, pa gremo to "maznit" in potem počivat. Za zajtrk je bila pa kisla juha, prej seveda kar tako mimogrede še kos belega kruha s francosko ...

mamamia

Danes: porova musaka z veliko parmezana, skleda mešane solate: radič, motovilec, endivija, krompir in fižol, popečen korenček na maslu, česnu in rožmarinu, po kosilu pa kavica in košček orehove potičke.

srečno 2014

spodbe

Danes:

torej, piščančja juha ( saj je to vegetarianska juha, mar ne? ). Pozneje pa sarme.

ežoj

Danes vidim vse  bolj v črno beli tehniki

(špageti s pestom iz bučnih semen, radič s fižolom, teran)

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti