Pri nas:
V torek porova zloženka in zelje s fižolom (pa še nekaj drugega za zbirčne metke
):
V sredo makaronflajš:
Včeraj: porova juha, pleskavice in krompirjeva solata, pa še pijana nevesta, tokrat točno po receptu:
Pri nas:
V torek porova zloženka in zelje s fižolom (pa še nekaj drugega za zbirčne metke
):
V sredo makaronflajš:
Včeraj: porova juha, pleskavice in krompirjeva solata, pa še pijana nevesta, tokrat točno po receptu:
Po katerem receptu delaš pijano nevesto?
NadineB
3 jajca, 9 žl. mleka, 6 žl. olja, 6 žl. sladkorja, 9 žl. moke, 3 žl. kakava in pol pecilnega praška (olje in sladkor sem zmanjšala za 3 žlice). Iz beljakov naredim sneg, potem pa skupaj zmešam. Polijem s 4 dl mleka, 4 žl. sladkorja in 7 žl. ruma. Polijem z 1 vanilijevim pudingom (pekač 30x17 cm).
JJKus kus z zelenjavo in omako, paniran oslič in solata.
LP
tonskPETEK:
![]()
Zajček ob krompirju, korenčku, zeleni, začimbah...; zelena solata

Pozdravček!
Danes pri nas goveje-kokošja juha s fritati, velike školjkaste testenine (lumaconi) z mesno paradižnikovo omako in sirom v pečici, mešana solata
Hvala JJ za idejo za sladico. Bo pa še malo trajalo, da bo....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes pri meni ( kot bi rekli v naši vasi ) la cocina nueva:
Oire krompir, dušene perutničke in pire od cvetače. Olive prohibidos!
A ja: miška, a nisi povedala, da je ona skleda, ki ima zarezo za žličko razbita? Če ni, pa žiher bo, če boš nadaljevala z ono čorbo boš dobila v glavo in čorbo in skledo.
![]()
ežoj
Ežoj, ampak si pa faca![]()
![]()
![]()
.
Aja, pri nas je bila zeljna čorbica in palačinke s pomarančno marmelado.
rrrEžoj, pa še kako res je ![]()
![]()
!
, Človek
že lovi,
skleda že po luft leti,
čorba se po tleh cedi,
uboga
ti!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ups, pri nas pa danes pečena račka, mlinci in zelena solata.
BalenkaDanes: govedina z zelenjavo, testenine, zelena solata
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin