Včeraj: rižota in zelena solata
Danes: čevapi in perutničke z žara, kifeljčar, paradižnikova ter zeljnata solata
Cinnamon StickVčeraj: rižota in zelena solata
Danes: čevapi in perutničke z žara, kifeljčar, paradižnikova ter zeljnata solata
Cinnamon StickDanes čevapčiči in v slanino ovite hrenovke na žaru, pradižnikova solata in solata iz rukole, češnjevca in mocarele
spravljam se nekaj spečt pa še ni prave ideje... uživam ker se je shladilo...![]()
![]()
![]()
| ežoj je napisal/a: |
Pri meni danes: kostna juha in kostni mozeg: ežoj |
ežoj, tu bi pa jaz z veseljem k tebi prisedla ![]()
![]()
![]()
danes pa nekaj izpod peke, šempelj je kar ostal, nek se zna, za vsak slučaj, prvič delamo
, pa lena gospodinja je spet pekla, tokrat z malinami
babka1951
Špageti z bolonjsko omako in zelena solata.
Pipi MajPri nas danes piščanec v smetanovi omaki, riž in solata - se je treba preklopit na celinsko podnebje.
Včeraj potovali z dopusta - kuhali drugi
Torek - orada na žaru, bel kruh iz lokalne pekarne, paradižnikova solata (imeli prost dostop do vrta gazdarice na morju)
Ponedeljek - školjke na buzaro + bel kruh
včeraj in danes isto: malancanini zvitki v omakci iz češnjevega paradižnika, solata:
Danes pri nas: goveja juha z zdrobovimi žličniki, korenčkom in drobnjakom, riž s paradižnikom, papriko in korenčkom, govedina iz juhe, pehtranova potica (za pokušino), še malo mlačna, ![]()
, pozneje popoldan pa:
in pehtranova potica.
Danes sem bila bolj zgodnja. Sem pristavila lonce na štedilnik, ko pride naš deda in vpraša:
"Ka te maš tolko piskrov na šporherti?"
"Danes je praznik." odgovorim. ![]()
Stopi do štedilnika, dvigne prvo pokrovko, dvigne drugo, dvigne tretjo...![]()
Brez besed se odpravi nazaj v spalnico.
Da pojasnim vsebino v loncih: v vseh treh se je kuhal krompir.
V enem za musako, v drugem za slivove knedle, v tretjem za kure nesnice ![]()
Ob drugem obisku kuhinje, pa sem dediju že postregla z musako, kljub uri, ki je bolj primerna za zajterk. ![]()
Lep, praznični-preostanek dneva, želim vsem na kulinariki.
JohannaJohanca, ti ga pa pihneš ![]()
Danes: zelenjavna mineštra in reciklaža včerajšnje ribice ![]()
sledi brskanje po hladilniku, iskanje morebitnih ostankov mascarponeta, smetane, jajca vem, da so...
lp
mzm
Ker je danes praznik, tudi praznično kosilo:
goveja juha z rezanci, pažen krompir, pečen piščanec, govedina iz juhe, zelena solata in paradižnikova solata, čokoladni pudiing s sladoledom.
BalenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hačapuri - gruzijski kruh

Polnjene paprike