Krompirjev golaž z hrenovko in solata.
Lp
ursiiiKrompirjev golaž z hrenovko in solata.
Lp
ursiiiDanes pri meni:
Ma ne, ni od krompirja, od buč je.................... ja, ja slana, ne sladka ( a ne vidite, da ni " štaub cukra " ), pa jaz ne jem zravn solato ( jogurt je nadomesti )
![]()
| ežoj je napisal/a: |
Danes pri meni: Ma ne, ni od krompirja, od buč je.................... ja, ja slana, ne sladka ( a ne vidite, da ni " štaub cukra " ), pa jaz ne jem zravn solato ( jogurt je nadomesti )
|
TOREK: 
Narezani čevpčiči z dodatkom šampinjonov
in suhega paradižnika
(vse v voku - na eni čebuli in veliko česna)
ščipanci ter zelena solata
Pozdravček!
Danes: ajdova kaša s šampijoni, pečenka in solata
@Brando: ne, zelo redko uporabim kupljeno testo, ga sam naredim ( tisto pest moke posoliti in z mlačno vodo in žličko olja umesiti v testo in ga tudi razvaljati, res ni nevemkakšna znanost ). Glede fila, tam so le buče ( začimbe sol, čebula in poper, v sladki različici pa cimet in vanila ). Drugač, od fila delam ( sicer, sedaj bolj poredko ) le še s krompirjem in jabkami ( pa ne skupaj
)
Včasih je človk mal filozofski nastrojen pa ti marsikaj pride na misel. Recimo, včeraj se rodi novi kralj ( uf, uf, beti še nisem poslal čestitke, da ne bo jezna in mi zamerila, ne smem pozabit ), danes pri meni kraljevsko kosilo. A je možno, da je to naključje? No, jaz dvomim, globljega pomena sedaj ne vidim, kar seveda ne pomeni, da ga ni.
pol seveda kontemplacija, pa urejenost vesolja, pa vesoljni red..................
A ja, neredil tudi zeleno solato, pa je ostala na pultu, zdelo se mi je, da nič ne sme zmotit vesoljno harmonijo.
![]()
ežoj

Pohane bučke, prologa pa so podušene kumare s čebulo, vmešan jajček. Posebej ajvar.
Ta naš Ežoj pa res ima ideje:)
Pri nas rižota, solata
Za jutri pa razmišljam tako: piščančji želodčki kot ragu juha z ogromnooo zelenjave (buče, krompir, korenje,...)![]()
![]()
jajca na oko :)
LaybachZdruženo kraljestvo ima svojega malega princa, naša Kulinarika pa enega kuharskega princa! Je že čas, da mu tudi Beti malo "pohofira". ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Vitlof s sirom