golaž z rdečo papriko, riž s koromačem, zelena solata in ponovna variacija pijane neveste - s češnjami v pecivu

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom
golaž z rdečo papriko, riž s koromačem, zelena solata in ponovna variacija pijane neveste - s češnjami v pecivu
Danes: tople kumare s krompirjem in stročji fižol zabeljen z drobtinami, ter jabolčna pita od včeraj.
babka1951My, kje imaš zajca, dej mal poglej nekateri zajce pečejo, pa za vsak slučaj.................
Pri meni danes:
ma ribe, stiyling ( po domače afnguncen ) je iz neke kulinarične knjige, reče se " styling a la mzm ", vrag si ga vedi zakaj.
A ja, vino je vrhunsko, buteljčno, plastične buteljke po 2 l, iz vinarije špar, najboljše kar se sploh dobi za ta denar.
![]()
![]()
![]()
Včeraj: sataraš in češnjev zavitek,
Danes: bučkini polpeti in krompirjeva solata ter češnjev zavitek kar ga je ostalo.
Jutri: goveja juha z zdrobovimi cmoki ter dušeno zelje s pašto in solata
Danes podobno kot ežoj: za dva pri miti pečene sardelice plus paradižnikova omaka (z rožmarinom in lovorjem in vinom seveda), zelena soalta, za sina pa torilje ...
mamamiaežoj, spet si nekaj pomešal, manjka štedilnik![]()
Danes: zelenjavna juha
skleda solate, kruh, o brskanju po hladilniku pa nič ![]()
lp
mzmNjaaaaaamerli!!
nad vsemi dobrotami + mojim kosilom.
VČERAJ:
- Grande pz svederčki popečeni na olivcu in masli s česnom, čebulo ter čilijem
(še samo to mi je MMMMUAAAA
, kaj šele z....)
- V testenine umešana jajčka z dosti popra
- podušena in na maslu vmešana zelenjava (grah, por, korenje, brokoli...)
- ostanek žličnikov od čet., + prezrlci
- VELIKA SKLEDA SOLJAT "It's MAGIC" ![]()
DANES:
- Kusic"moj"Bizi (presneto, kako rad imam kuskus
) z grahecom + slanino. Popečeno na komb.masla+olivca ![]()
![]()
- pokuhana in popražena zelenjava kot SPREMJEVALNI KROŽNIK
(redeča/zelena paprika, cvetača, zelena, peteršiljeva korenina, korenje)
- par glavic cvetače "povaljanje" v drobtinicah
- skleda SOLJAT "a se ti je zmešalo?"
JUTRI:
Držite pesti, da izpeljemo PRESENEČENJE za PAPIJA kot se spodobi!!!
Dvoje marcipanovih sladic je že v 90% končni produkciji; samo še kreme zamešam in je to to, kekse in ato.retaš (odmrznem samo) pa samo še spakiram, saj so že perjat!![]()
Za papcanje pa SLASTNE SOLATE, zadeve iz žara itd itd...
P.S: TETKO SKUTO dobiiiiimmmmmmmm!!! Ena kilca, tolko da bo do naslednjega vikend![]()
Danes: boranja, štručke z zeliščnim maslom
breskvaJuha, popečen losos, pečen krompir, stročji fižol s porom, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Ežoj šarmira z barvami, se počutim kot pri 24 kitchen, tam so tudi take čudovite barve. Mogoče bi dodal še kakšen nasmeh a la Rudolph, pa bi cela kulinarika uživala.
Pa tole kosilce danes je prava stvar za tak dan kot je bil današnji. ( čeprav Ežoj bolj spreminja jedilnice kot menije, a ne?
)![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo