Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas danes , pasulj ,kranjska klobasa, saolata in sladoled.

Milži

Sporočilo je spremenil(a) Milži dne 19. 2013 21:43

Danes testeninska solata,

jutri pa piščanec v omaki po indijsko, priloga bo rižek z korenčkom.

Lp

ursiii

pečen krompir, pečene ribe, redkvica v solati

Balenka

NOM NOM NOOOOOOM, kakšna hrana, kakšne FOTOGRAFIJE, kakšne DOBROTE mojih pridnih soimenjakov in TOOOOLIKO IDEJ 

VČERAJ:
- TESTENINE/POLŽKI; prve jajčne, druge pa pirine (nekje 80g) .
( Skuhane zjutraj, nato pa popražene na olivcu ( da hrusta en mau) v katerega sem prej vrgel 2 stroka česna. OBOŽUJEM ČESEN. Sploh v takšnih kombinacijah) 
- puranje faširano; sprva obogateno s poprom/soljo/česnom nato papopečeno in podušeno na čebuli ter ogromno različnih začimb
- podušena zelenjava (grah, korenček, por, brokoli, rdeča paprika, čebulj, koleraba) katero sem nato premešal s kombinacijo masla/olivca
- velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"--> kumara,paradižnik,koleraba,tardeči fižolček, sveži peteršilj,čebulj, 2 stroka česna

DANES:
- Zdrobovi žličniki popečeni na maslu
- Zelenjavna omakica z vsem in svašta + popečenim kuhanim pršutom
- Podušena mlada blitva
-  velika skleda SOLJAT "ZA DOL PAST"

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 20. 2013 06:46

Včeraj je bilo zanimivo. Mož in soseda sta bila dežurna kuharja, ker sta oba imela dopust. In ker sta imela skupno delo na vrtu (sestavljata neko ograjo, pa še bazen sta postavila na našem vrtu) sta prišla do ugotovitve, da najbolje da skuhata skupaj....vsak pa je imel že nekaj na pol pripravljeno....tako da smo ob prihodu žensk iz službe in otrok iz šole/vrtca jedli v naši letni kuhinji:

- pečen krompir

- pečen piščančji kebab

- špageti

- bolonez omaka

- zelena solata po naše

- zelena solata po sosedovo

Za sladičko pa češnje in kava.

Čudovito je imeti tako fajn sosede in to take ki radi kuhajo

Čez dan pa še hektolitrenora vročina

ANJA

Danes: goveja juha je že skuhana. Samo po solato še skočim, in sem končala za danes, kar se kosila tiče.

Anja, , za sosedske odnose.

- zelena solata po naše, zelena solata po sosedovo - ta pa je zmagovalna 

Johanna

danes: njoki z gobicami in piščancem, solata iz kumar in paradižnika

mali kuhar

Pri nas te dni zelena solata, voda, sladoled v velikih odmerkih. Opoldne pa tudi malo konkretne hrane. Danes še od včeraj zrezki, pa malo krompirja. Prazna vreča tudi v vročini ne stoji pokonci. Res pa je apetit precej manjši v takih tropskih razmerah.

Saj po novem letu boljše bo...

naor

Včeraj cez dan sadje, breskve in češnje, zvečer pa večerja s puncami in

Danes pri sosedih pozno popoldne žar piknik!

Za jutri pa se pri mami pripravljajo filane paprike!

tanjaj

Danes od jutra do večera borovnice. Vmes pa mogoče kaka skleda solate.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti