Pri nas pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci in
, svinjska ribica v gorčični omaki,
cmoki, sirovi in
štruklji, kuhana zelenjava in zelena
.
Za sladico pa
puding in stepena sladka smetana.
Aja pa malo
in
tudi.
irena66
Pri nas pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci in
, svinjska ribica v gorčični omaki,
cmoki, sirovi in
štruklji, kuhana zelenjava in zelena
.
Za sladico pa
puding in stepena sladka smetana.
Aja pa malo
in
tudi.
irena66
Sobota: pomladna kremna juhica iz mladega krompirja in špargljev
Danes: v pečici pečena piščančja bedra, rižota s čebulo, jajčevci in šparglji, zelena solata
katka85Danes pri meni: piščančja obara:
Štilo je pa por seguridad ( kot rečejo v naši vasi ), vi si ne morete mislit, kašne vse zverine so okili. Evo, slikano danes ( pa ti bodi feliz, če lahko ):
![]()
ežoj
Ežoj, ti pa imaš pestro...
Mi smo dopoldne izkoristili za hojo, zatem sem vzela bolognese omako iz zamrzovalnika, prepražila še malo paradižnikove, pa testenine( zame riževe) in solatko. V hladilniku se hladi čokoladna rolada z smetano in jagodami za zečer in jutri, ko bodo tudi punci doma.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiJuha z rezanci, lazanja z mletim mesom in grahom, zelena solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Ežoj, cenim tvoj odnos do živali okoli tvojega doma (bi si marsikdo lahko vzel tebe kot svetel zgled), po pravici povedano ti pa malo zavidam ribnik. Samo, v našem bregu nekako zaenkrat ni prostora zanj. Zato pa imamo kuščarice, tudi take, ki jim pravkar raste nov rep.
Kosilo je danes pri nas bilo: goveje-kokošja juha z rezanci, korenčkom in drobnjakovimi cvetovi, mlad pečen krompir, zrezki iz puranjega stegna, v naravni omaki, domača berivka. Popoldan, na soncu (in malo kasneje med prvimi kapljicami dežja) pa pehtranova in rozinova potička, kava. Ob prijetnem pogovoru, seveda.
Danes smo bili na izletu, zato bol večerja na hitro. Bučkina kremna juha, palačinke iz ovsenih kosmičov.
danes: zelenjavna juha , puranji čevapi, kuhan krompir, solata
mali kuharVčeraj praznovanje
za začetek jagode-zelo sladke
, ananas;
sladice: išlerji, brzgani piškoti, kokosove rezine, jogurtova pita, cimetove prestice, skutine ledene kocke
meso (smo naročili kar pečeno): pohan in pečen piščanec, puranji zrezki, čevpčiči
solate: ješprenova z baziliko; tzatziki; zeljna z zeliščnim kisom in rukolo; paradižnik, mocarela, rukola; paradižnik, paprika, pa seveda ajvar, kečap, zemf za zraven;
domač kruh: ržen in bele štručke
potem pa še saharca- ne glih taprava- s čokoladno kremo; sladice še enkrat ponovi vajo
zvečer pa še slani prigrizki: polnjena francoska štruca, mini kruhki z rožmarinom, pitulice
pa seveda kavice, limonce,
,
,,
! Kot se spodobi za tako pomembne obletnice, kot so bile v igri včeraj.
Seveda vesela, da je uspelo.![]()
Danes pa goveja juha in ostaniki seveda.
tabuVčeraj:
Perfektna nedelja z izletom (ČRNO JEZERO), zelo prijetno in že dolgo nevideno družbo, čvekanjem, smehom, južino z mojimi domačimi keksi (če ti otrok od šestih let pohvali INGVERJEVE PIŠKOTE, pol kar žariš in veš da vsaj nekaj delaš dobro
. PONOSEN!
. Presenečen pa nad tem, da jih je favoriziral PRED ČOKOLADNIMI COOKIJI z 70% čokolado in solnim cvetom
!!), peko pudingovo-orehovo/makovo/kokosovega peciva, žarom, ter popečeno zelenjavo in mesekom.
TOOOOP DAAAAAAAN. Pozitivno, sproščeno in lepo!
Danes:
Starši vletijo na obisk, ker imamo kar nekaj opravkov v mestu. Mama kuha.
Zelenjavno mesna juhica, da bo žlica stala!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domača vroča čokolada s smetano

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso