Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

prežganka, skutni štruklji

lp, tatjana

Danes file morskega lista, krompir, kumarična solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Izgleda, kot da nisem nič kuhala zadnje čase. O, pa sem, samo časa za fotke ni bilo.

PETEK: domači široki rezanci z mesno omako, mešana solata (mlado zelje, kumarica, čebula, korenje in jogurt),

na kocu pa mango z jagodami

Včeraj so bili njoki s piščančkom in paradižnikom, solata

Danes pa čevapčiči in solata pa kruh, zame pa solata in pečen krompir!

tanjaj

Danes pri meni, pohani melancani, srdele in afnguncen con pepini y kislim creamom ( uni, ki si proti tujim jezikom, bodo mogli priznat, da je to težko korektno prevedit v slovenščino ):

Kaj spet jamrate? A kdo je videl to kombinacijo, melancani in srdele? Ja, matr ste čudni. Poklicni kuhari brskajo po amaterskih straneh iščoč nove ideje, in ravno se je Oliver lopnil po čelu (pa, kako se jaz tega nisem spomnil ), kar poglejte njegovo oddajo, vse bo speljal, kot da se je sam tega spomnil.

Pa, drugač, pri meni težave s osebjem: planirano je bilo kosilo v jedilnici za lepo vreme, pa je začelo pihat in deževat. One punce, za postavit mizo ni nikjer, unega penzionista, ki mi včasih kaj naredi, sem prosil da postavi mizo, pa ni hotel, meni se tudi ni ljubilo.

ps: dragička, dej že pridi in prevzami svoj del responsibilida, kot rečejo v naši vasi, pogrešamo te, neki so začeli štrajkat, nočejo slikat ( češ filmi so dragi, pa kriza.......... ) sploh ne vem kaj jim je, le enih par nas vztraja, druge pa neki nočejo..............

uf, še en ps ( če kdo ne ve, to pomeni Pozno Sporočilo, a ne tam neki scriptum, kot si nekateri izmišljujejo ):

v plastenki je čaj s geografskim poreklom ( goriška brda ), hvaljena bodi kulinaričarka in njena slabša polovica, ki so se tega spomnili.

ežoj

danes: včerajšnja ponovitev

majaos

pečen krompirček, ocvrt oslič, pečenice, zelena solata, ajvar in mešana solata

(ups, ni jih bilo tolk)

Balenka

P.S. - Ežoj, 

PETEK:

Pečen krompir, pečen ribji file,

motovilec z rukolo:

Pozdravček!

Ežoj, končno po dolgem času služba (zaenkrat sem še na preizkušnji..) in kje imam čas kuhat, kaj šele slikat...Danes so me prav spljuvali, ker sem kao premalo skuhala. ...sploh ne premalo, le danes je dan za lakoto-očitno...Sem za uvod skuhala še paradižnikovo juho z rižem....Je šel mož še kremšnite kupit.... Vse smo zmazali...

Tisti melancani so prav odlična kombinacija, sploh pa tisti čaj iz goriških brd je pomemben del jedilnika....Ribe morajo dvakrat plavati...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sendvički, pečena orada, polentni polpeti, popečena rdeča paprika, zelena solata z rukolo.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti