Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: mesni trakci s sladkim janežem in korenjem, rjav riž, cvetača in brokoli z maslom

skleda zelene solate, košček včerajšnjega (od predvčerajšnjim ) pecivalp

mzm

babka1951 je napisal/a:

gogad - meni se kar sanja od tistega tvojega trisa v BUFu, škoda ko je slikca nekam izginila

Danes: gosta zelenjavna čorbica, zavitek z jabolki in skuto, sadje in kidanje

babka1951

Pa res,sem šla gledat...kje je slika ...tri dni me ni(uživala na sončni Opatijski rivieri)...pa dobi slika noge  ...me res zanima kam je izginila

lp goga

irenakr je napisal/a:

Danes: špeclni (iz Hofera), omaka iz mletega mesa in leče, solata pa iz domačih sestavin (regrat za vzorec, rdeči radič, pisan radič) z jajci in .

Lep prvi pomladanski dan želim!

irenakr

irenakr: Špecle pa naslednjič kar na 1,2,3 sama naredite, pa boste k tej že TAKO in TAKO slastni lepoti dodali PIKO NA I. Drugače pa . Sploh ko se SOLATA tako lepo sveti in tisti kos jajčka tako lepo pozira. Prav čaka, da se pohrusta  
Osebno bi PREPOVEDAL ves tale slikovni material, saj ako človek ni močnega karaktera (hvalabogu sem) in s trdno usmerjenim pogledom naprej, se hitro izgubi in bi si kar vse 3 glavne obroke dneva, naredil kot kosilo. TOLIKO DOBRIH ter OKUSNIH idej/slik 
Lečo imate iz konzerve in jo tik pred koncem le dodate omaki?

illeanna je napisal/a:

Živjo,

hvala za vse lepe dobrodošlice - ima človek kar lepši dan :)

Včeraj se nobenemu ni dalo v trgovino, zato danes:

improviziran mac&cheese, za sladico bananini scones in kavica,

dete pa je imelo brokoli kašico, včeraj skupaj z mano cvetačo...

illeanna

Ulalala, draga ILLEANNA. Izgled kavice in sconesov pa TOOOP. Ste si privoščili smetano iz tube, a ne.
Bananini scones so domača produkcija? Sem veliki fan te ita. čajne sladice in jih 1x mesečno pečem, ter tako dopolnjujem zalogo. Ne smejo manjkat na nobenem kafetkanju/čajanki.

Danes:
- Domača zdrava brokoli/cvetačna juhica z sojinim mlekom (ahh, ahh, tale nov mešalnik)
- Ostanki "pola svedrovcev" (
le kako se jim pravilno reče!?!?) s tinstanim sladkim zeljem
- Brokoli/cvetača al dente popečena na maslu
- zeljnata solata

Za večerjo pa...uf, uf OHOHO. Kako slastno bo...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

ČETRTEK:

Grahova kremna juhica; pečen file "vitkega soma", kuhan krompir v kosih; motovilec in radič s fižolom:

Pozdravček!

Krvavice, fižol v stročju in .....REGRAT. Ja, pomlad se je začela tudi zame.

Za slikat pa ravno ni bilo, ker je krvavice razneslo.

pirnica

MBrando je napisal/a:

Ulalala, draga ILLEANNA. Izgled kavice in sconesov pa TOOOP. Ste si privoščili smetano iz tube, a ne.
Bananini scones so domača produkcija? Sem veliki fan te ita. čajne sladice in jih 1x mesečno pečem, ter tako dopolnjujem zalogo. Ne smejo manjkat na nobenem kafetkanju/čajanki.

---

O ne ne, smetana stepena doma :D Scones seveda domači, večinoma imam najrajši doma pečene sladice - take inu drugačne... :) pa še malo improviziram, da je čisto nekaj posebnega :)

Sicer pa pri nas danes za kosilo:

Omleta s sirom in koruzni kruhek, za sladico jogurt&banana, dete je imelo bananino kašico - vse pojedlo!! popoldne pa bo najbrž kuhan korenček..

illeanna

Čez noč marinirana in v pečici pečena piščančja noga, solata, za sladico pa jagode.

Včeraj rižota in kitajsko zelje s fižolom, danes špageti z mesno/zelenjavno omako, kitajsko zelje, endivija in fižol:

(Uf, bo treba prt zamenjat)

JJ

Danes sem kupila štiri mole v ribarnici,s prijaznim  prodajalcem poklepetala  o tem in onem. Zadovoljna odšla. Doma najprej pripravila radič, dala kuhat krompir, zdaj pa še moli. Hočem odrezat glavo, vse mlahavo, skoraj zdrizasto. Jezna na kubik in odločena, da nesem nazaj, imam pač ta privilegij, da sem streljaj stran. Ampak lakota je bila prehuda, zadovoljila sem se s krompirjem in radičem, ribe sem kasneje pospravila v zamrzovalnik. Moji vaški mucki jih bodo veseli, ko jim jih bom spekla. Saj smrdeli niso, ampak zgledali so že nekaj dni stari in zmatrani. Uf, bo treba stopit do vaškega ribnika po kakšne dobre ribce.

Ne, ne, moža nisem pustila lačnega, on je imel eno sočno, čvrsto bedrce.

naor

Danes ..ričet s prekajenim mesom,kvašeni marelični knedelni...

lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti